ΗΠΕΙΡΟΣ

Μουσικό Σχολείο Άρτας: «Χίλια Καλώς Ορίσατε»

Εικόνα του άρθρου Μουσικό Σχολείο Άρτας: «Χίλια Καλώς Ορίσατε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2022, 23:31
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πέντε σχολεία της Ευρώπης συναντώνται στην Άρτα από 16 έως 22 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το Μουσικό Σχολείο Άρτας, Lycée polyvalent Remi Belleau, Nogent le Rotrou της Γαλλίας, το Istituto di Istruzione Superiore «Enrico Fermi», Montesarchio της Ιταλίας, το Liceul Teoretic “Ionita Asan”, Caracal της Ρουμανίας και το Europaschule Oschersleben Berufsbildende Schulen des Landkreises Borde, Οschersleben της Γερμανίας.

Τα πέντε αυτά σχολεία συνεργάζονται από το 2020 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Découvrir et partager nos patrimoines culturels»/«Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Οι στόχοι του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν και να αλληλεπιδράσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες με την πολιτιστική κληρονομιά, να κατανοήσουν τις διαφορετικές μορφές της, να την εκτιμήσουν, να την αγαπήσουν, να ευαισθητοποιηθούν στην ανάγκη προστασίας της, να κατανοήσουν την έννοια της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και τον ρόλο της στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ πολιτισμών και γενεών και στην αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας.

Το καλωσόρισμα του Μουσικού Σχολείου Άρτας στους 23 μαθητές και τους 11 εκπαιδευτικούς των υπόλοιπων σχολείων θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 20:00, στην αίθουσα «Διώνη», με τη συναυλία «Χίλια Καλώς Ορίσατε». Στη συναυλία μαθητές/τριες της γ’ τάξης του Γυμνασίου του σχολείου θα παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο από δημοφιλή τραγούδια των ποικίλων παραδόσεων του ευρύτερου ελλαδικού χώρου.

Η θεματική ενότητα της συνάντησης των πέντε σχολείων στην Άρτα είναι «Μουσική, όργανα και παραδοσιακά φεστιβάλ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back