Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το μουσικό σχολείο Άρτας γιορτάζει 10 χρόνια

Εικόνα του άρθρου Το μουσικό σχολείο Άρτας γιορτάζει 10 χρόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2019, 11:37
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2009 και λειτούργησε την πρώτη χρονιά με 11 μαθητές στην Α΄ Γυμνασίου. Το 2019 το σχολείο αριθμεί 241 μαθητές  και φέτος, το γιορτάζει, με ένα διήμερομουσικής, λόγου και εικόνας, στις 25 και 26 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας, στις 21.00 το βράδυ.

Στις 25 Ιουνίου  στην  έναρξη του διήμερου, Μουσικό Σύνολο καθηγητών του σχολείου θα παρουσιάσει μια επετειακή σύνθεση και στη συνέχεια, σύνολο κρουστών και σύνολο μαθητών της Α΄ Γυμνασίου θα συνεργαστούν στη σκηνή. Θα ακολουθήσουν  παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, από το μουσικό σύνολο Erasmus του σχολείου, ενώ Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου, θα παρουσιάσει γνωστές και αγαπημένες μουσικές συνθέσεις σπουδαίων κλασικών δημιουργών σε τζαζ διασκευή. 

Η πρώτη μέρα θα κλείσει με Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου που θα ερμηνεύσει τραγούδια από τις περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας, του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και συνθέσεις από τη λόγια παράδοση της Ανατολής.

Στις 26 Ιουνίου η έναρξη θα γίνει με λαϊκό τραγούδι και στη συνέχεια το «Σύνολο Ανατολικής Μουσικής» του σχολείου θα παρουσιάσει μια επιλογή τραγουδιών από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τραγούδια  που αναφέρονται στη μάνα. Το διήμερο θα κλείσει με τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Μ. Ασίας και τον αποχαιρετισμό της Γ΄ Λυκείου.

Στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση με τις αφίσες των συναυλιών της δεκαετίας.

                                      

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back