ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικά... τα μονοπάτια του Αράχθου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2016, 23:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου» διοργανώνουν και φέτος η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 29 και 30 Ιουλίου, στη Δαφνούλα στη θέση «Αετός».

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, θα γίνει λαϊκή μουσική βραδιά με τη Χαρά Καλπακίδου στο τραγούδι, τον Γιάννη Μάνο στο τραγούδι και στην κιθάρα και τον Αντώνη Νόλα στο τραγούδι και στο μπουζούκι. Το Σάββατο 30 Ιουλίου είναι η σειρά της βραδιάς με έντεχνη και λαϊκή μουσική με Γιάννη Σταύρου(κιθάρα-τραγούδι), Δημήτρη Σταύρου (μπουζούκι), Αλέξανδρο Σταύρου (μπάσο-τραγούδι), Νατάσα Σταύρου (πιάνο), Παύλο Μαζανίτη (κρουστά-τραγούδι) και Ελένη Πλαχούρα (τραγούδι). Την ίδια μέρα, νωρίτερα, στις 4 το απόγευμα θα διεξαχθούν οι 8οι TFG αγώνες ορεινής τοξοβολίας.

Η Δαφνούλα, τόπος ορεινός με παράδοση στην κτηνοτροφία, είναι περήφανη για τους ξηρολιθικούς πέτρινους οικισμούς των ντόπιων κτηνοτρόφων. Κάθε χρόνο οι επισκέπτες, πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, στις 7 το απόγευμα, ξεναγούνται στα μονοπάτια με τις ξερολιθιές και τις στάνες και, καθώς επιστρέφουν στο χωριό, οι γυναίκες τούς φιλεύουν με παραδοσιακές πίτες και τοπικά εδέσματα. Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back