Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μουσείο, αναψυκτήριο και… πιστοποιημένα αντίγραφα

Εικόνα του άρθρου Μουσείο, αναψυκτήριο και… πιστοποιημένα αντίγραφα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2018, 18:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα μέλη του σωματείου «Διάζωμα» με τον πρόεδρό τους Σταύρο Μπένο, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, μαζί με το δίκτυο ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλλες «Αργώ» και του πολιτιστικού σωματείου «Ελληνικός Κύκλος».

Τους επισκέπτες και επισκέπτριες ενημέρωσαν για τα έργα στον αρχαιολογικό χώρο, ο διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κώστας Σουέρεφ και ο πολιτικός μηχανικός Πέτρος Κατσούδας

Ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ενημέρωσε για διάφορα σχετικά ζητήματα: για τη δημιουργία του μουσείου εικονικής πραγματικότητας, τις εργασίες στο ναό των Ταξιαρχών στην Κωστάνιανη, τη συμμετοχή στο πρόγραμμα URBACT για τη δικτύωση της Αρχαίας Δωδώνης με ευρωπαϊκές πόλεις κ.α.

Δύο ζητήματα που έθεσε, ήταν καθαρά τουριστικής-εμπορικής σημασίας. Αφενός, τόνισε ότι πρέπει να λειτουργήσει το αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου και δεύτερον, να εμπλουτιστεί το πωλητήριο με πιστοποιημένα αντίγραφα «που θα προέρχονται από την Αρχαία Δωδώνη και την Ήπειρο, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει», όπως είπε.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back