Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μοβ Δημαρχείο για την παγκόσμια ημέρα κατά της επιληψίας

Εικόνα του άρθρου Μοβ Δημαρχείο για την παγκόσμια ημέρα κατά της επιληψίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2022, 12:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την επιληψία, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) με τίτλο «Δείξε λίγη αγάπη!», συμμετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά της επιληψίας, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, το Δημαρχείο Ιωαννίνων θα φωταγωγηθεί συμβολικά με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία.

«Ελπίζουμε, να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας ενάντια στην προκατάληψη και την ελλιπή πληροφόρηση που υπάρχει στην κοινωνία μας για αυτή τη διαταραχή. Η ορθή πληροφόρηση είναι αναγκαία για τη στήριξη των ατόμων που πάσχουν από επιληψία και ιδιαίτερα σήμερα που η επιστήμη διαθέτει αρκετά ‘όπλα’ στη φαρέτρα της για την αντιμετώπιση της.

Η επιληψία είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες. Το είχε πει πριν από χιλιάδες χρόνια ο Ιπποκράτης, αλλά ακόμη και σήμερα οι επιληπτικοί ασθενείς κουβαλούν το κοινωνικό ‘στίγμα’.

Είναι αναγκαίο να γίνουν σημαντικά βήματα και από τις τοπικές κοινωνίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με επιληψία, με πρώτιστο την εξάλειψη της προκατάληψης, του φόβου και της άγνοιας για την ασθένεια αυτή» αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back