ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για τους πρόσφυγες

Εικόνα του άρθρου Μνημόνιο συνεργασίας για τους πρόσφυγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2021, 16:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη των προσπαθειών του Δήμου Πωγωνίου για την κοινωνική συμπερίληψη και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην τοπική κοινωνία υπογράφηκε χτες μεταξύ του Δήμου Πωγωνίου και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και η αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Mireille Girard, στο πλαίσιο των συναντήσεων της τελευταίας με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο.

Το μνημόνιο αυτό καθορίζει τις μορφές στήριξης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας σε ένα ευρύ φάσμα συμβουλευτικής καθοδήγησης, ενώ προβλέπει συνέργειες στον τομέα της ανάπτυξης προγραμμάτων και της αναζήτησης χρηματοδοτικών εργαλείων.

«Μετά τις δομές που δημιουργήθηκαν στο Δήμο μας για να στηρίξουν τους μετανάστες από την Αλβανία, ακολούθησε η Δομή στα Δολιανά τα τελευταία χρόνια για τους μετανάστες των άλλων χωρών που ήταν από τις πιο υποδειγματικές σχετικά με την φιλοξενία προσφύγων. Οι υποδομές όπως και οι καλές πρακτικές για το προσφυγικό πρέπει συνεχώς να βελτιώνονται» τόνισε ο κ. Καψάλης,

Εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας η κα Girard επισήμανε: «Είναι πολύ τιμητικό για μένα που επισφραγίζεται σήμερα η συνεργασία μας με το Δήμο Πωγωνίου. Όλοι μας στην Ύπατη Αρμοστεία εμπνεόμαστε από το όραμα, τη δημιουργικότητα και τη φροντίδα της δημοτικής αρχής και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε σε δράσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μεταξύ των προσφύγων και των κατοίκων του Πωγωνίου». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back