ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μiss Julia»: τρεις παραστάσεις στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου «Μiss Julia»: τρεις παραστάσεις στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2024, 15:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη νέα της παράσταση θα ανεβάσει η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση». Αυτή τη φορά, η θεατρική ομάδα επέλεξε ένα σημαντικό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου: Το «Miss Julia» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ.

Η παράσταση θα ανέβει στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου, στις 20:00, στη σκηνή του Καμπέρειου Θεάτρου, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Πολυνίκη Χουλιάρα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Βερόνικα Μπουρνάκα (Τζούλια), ο Κώστας Κούρτης (Ζαν) και η Δανάη Φώτη (Κριστίν). Μαζί τους ο Κώστας Βενέτης, η Βέτα Γραβάνη, η Ευγενία Ζειμπέκη, η Ελευθερία Πανταζή, ο Αριστείδης Τσούκης και ο Γιάννης Χουλιάρας.

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης έχει γράψει ο Βασίλης Κονταξής. Η μετάφραση είναι της Μαργαρίτας Μέλμπεργκ, η χορογραφία της Ανθής Βικελή, ενώ τη διεύθυνση παραγωγής έχει η Έλλη Κατσάνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, ο Στρίντμπεργκ, με φόντο το ρευστό και ταραγμένο κοινωνικό τοπίο του 19ου αιώνα, χρησιμοποιεί ένα ερωτικό τρίγωνο για να βυθίσει τους ήρωες του σ’ ένα συγκλονιστικό δράμα. Η σχέση της κόμισσας Τζούλια με τον υπηρέτη Ζαν από τη μια μεριά σκιαγραφεί το σύνθετο ψυχογράφημα των ηρώων και από την άλλη καταπιάνεται με ζητήματα ταμπού για την εποχή όπως η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, οι ταξικές διαφορές και η αμφισβήτηση της πίστης στο Θεό.

Η σχέση της Τζούλια και του Ζαν ακροβατεί ανάμεσα στις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής και τις επιθυμίες τους. Η σχέση άντρα-γυναίκας μετατρέπεται ταχύτατα σε αγωνιώδες ερωτικό παιγνίδι θύτη-θύματος. Οι ρόλοι εναλλάσσονται και η ένταση μεταξύ τους κλιμακώνεται επικίνδυνα με τον πόθο να μετατρέπεται σε πάθος. Η αναπόφευκτη σύγκρουση των κόσμων που οι δύο τους αντιπροσωπεύουν, οδηγεί στο τραγικό φινάλε.

Εισιτήριο: 9 ευρώ και 7 ευρώ το μειωμένο (άνω των 65, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές). Τηλέφωνο κρατήσεων 6947691698. Η παράσταση δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 12 ετών.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back