Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μισό εκατομμύριο ευρώ σε αθλητικά κέντρα

Εικόνα του άρθρου Μισό εκατομμύριο ευρώ σε αθλητικά κέντρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2016, 16:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε έναν κρίσιμο τομέα, σε αυτόν του μαζικού αθλητισμού, ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε τύχει της δέουσας προσοχής (με εξαίρεση πάντα τα γήπεδα σε διάφορες δημοτικές ενότητες), αποφάσισε να «επενδύσει» ο δήμος Ιωαννιτών.

Δύο σημαντικοί αθλητικοί χώροι έχουν την ευκαιρία να γίνουν πραγματικοί πυρήνες για τον μαζικό αθλητισμό. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις στην Κιάφα και στην Καλούτσιανη, οι οποίες βρίσκονται σε ιδιαίτερη κακή κατάσταση.

Σήμερα, ο Δήμος προχώρησε στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για τη βελτίωση-αναβάθμιση αθλητικών χώρων, με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ. Τα κονδύλια προέρχονται από πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ο διαγωνισμός θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Μία από τις βασικές προβλέψεις της μελέτης, είναι η λειτουργία των αθλητικών κέντρων και το βράδυ, με την εγκατάσταση του κατάλληλου ηλεκτροφωτισμού.

Το αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης βρίσκεται δίπλα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην οδό Αρχ. Μακαρίου, σε έναν χώρο 4 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τρία γήπεδα μπάσκετ, τα οποία είναι σχεδόν άχρηστα, και ένα παράπηγμα από λαμαρίνες. Η μελέτη του έργου προβλέπει την αναδιάρθρωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του αθλητικού κέντρου, με την κατασκευή δύο νέων γηπέδων μπάσκετ (με αντικραδασμικό δάπεδο) και τη δημιουργία μίας νέας πίστας skate.

Μακέτα του μεταμορφωμένου αθλητικού κέντρου Καλούτσιανης όπως την έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Ιωαννιτών


Το αθλητικό κέντρο Κιάφας, στην «καρδιά» της πυκνοκατοικημένης συνοικίας, σε μια έκταση 6,3 στρεμμάτων, περιλαμβάνει δύο γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και ένα βοηθητικό κτίριο με αποδυτήρια, γραφείο ιατρού και αναψυκτήριο. Ο χώρος βρίσκεται σήμερα σε κακή κατάσταση, παρουσιάζοντας σημαντικές φθορές. Η μελέτη του έργου προβλέπει την αποξήλωση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου και την τοποθέτηση νέου, την ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ (αντικραδασμικό δάπεδο και νέες μπασκέτες) και εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του βοηθητικού κτιρίου του αθλητικού κέντρου.

Και στα δύο αθλητικά κέντρα θα τοποθετηθεί σύστημα ηλεκτροφωτισμού με διπλούς προβολείς led. «Έτσι, οι χώροι θα είναι λειτουργικοί και θα προσφέρονται για άθληση και κατά τις νυχτερινές ώρες. Με τη φωταγώγηση δε, θα ενισχυθεί η σχέση των νέων αθλητικών κέντρων με τον κοινόχρηστο χώρο» τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back