Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μικρά και ταυτόχρονα… μεγάλα σεμινάρια

Εικόνα του άρθρου Μικρά και ταυτόχρονα… μεγάλα σεμινάρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2019, 19:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και η  Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων διοργανώνουν από την ερχόμενη Τετάρτη 19 Νοεμβρίου τα «Μικρά Σεμινάρια Ελληνικής Γλώσσας, Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης».

Αυτή ήταν η αφορμή να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις «προετοιμασίας», ο αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος, η πρόεδρος του ΠΤΝ Κατερίνα Πλακίτση, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη που είναι επιστημονικά υπεύθυνη των σεμιναρίων, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, η υπεύθυνη των ΓΑΚ Μάρθα Παπαδοπούλου και ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.

«Είναι μια σημαντική εκδήλωση» είπε ο κ. Πασχόπουλος, ευχαριστώντας τους συνδιοργανωτές, ενώ η κα Πλακίτση τόνισε πως η πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενική στρατηγική ανάπτυξης του τμήματος, αλλά και της συστηματικότητας και καινοτομίας που χαρακτηρίζει την ερευνητική του δραστηριότητα.

Η κα Παπαδοπούλου ευχαρίστησε και αυτή το πανεπιστήμιο, το τμήμα και την ΕΣΗΕΠΗΝ, λέγοντας ότι είναι «μια ευτυχής συγκυρία και για την έρευνα στη γλώσσα της διοίκησης», με αφορμή το αντικείμενο των ΓΑΚ.

Ο κ. Κορτέσης πρόσθεσε πως «η γλώσσα είναι ένα εργαλείο της δουλειάς μας» και ότι είναι απαραίτητη η σωστή χρήσης της γλώσσας για να εξηγείται σωστά η είδηση.

Η κα Τσιτσανούδη τόνισε ότι σκοπός, δεν είναι να «κουνήσουμε το δάχτυλο», αλλά «να διαπραγματευτούμε το λάθος και να αλληλεπιδράσουμε».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 στο ΠΤΝ με τίτλο «Μικρά Σεμινάρια» Γραμματικής και Ορθογραφίας. Το 2017 το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την ΕΡΤ και διεξήχθη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα και στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στα μέσα του προσεχούς Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020, με προοπτική να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες στην Πάτρα και στο Ηράκλειο. Απευθύνεται στα μέλη της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, σε εν ενεργεία δημοσιογράφους, αλλά και στους παλαίμαχους ανθρώπους του τύπου, καθώς και σε φοιτητές ή απόφοιτους πανεπιστημιακών τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΙΕΚ. Επίσης, μπορούν να το παρακολουθήσουν μεταπτυχιακοί φοιτητές του Π.Τ.Ν. αλλά και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα ενδιαφέροντα των οποίων αφορούν στην ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και τα ΜΜΕ. Στο πρόγραμμα θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και άλλα ΑΕΙ, καθώς και διευθυντικά στελέχη από τον χώρο του Τύπου, τόσο μέλη της Ένωσης Συντακτών, όσο και εκτός αυτής. Συμμετοχή θα έχουν και δημοσιογράφοι από μεγάλα ομογενειακά ενημερωτικά μέσα της Ευρώπης και της Αυστραλίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα διεξάγεται στην αίθουσα σεμιναρίων του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (1ος όροφος) στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.


Δείτε όλο το πρόγραμμα των σεμιναρίων:



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back