ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μια ταινία για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Εικόνα του άρθρου Μια ταινία για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2019, 16:28
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Προκειμένου τα ενθαρρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Αποφάσισε για το Μέλλον Σου».

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο βραβευμένος Frédéric Planchon, καταγράφει τις έντονες, όμορφες και εύθραυστες στιγμές του ερχομού των νεογέννητων παιδιών στον κόσμο μας.

Αφηγήτρια είναι ένα μικρό κορίτσι που επικαλείται το αίσθημα ευθύνης των ψηφοφόρων. «Καθένας μας μπορεί να αφήσει το στίγμα του, αλλά μαζί μπορούμε να κάνουμε πραγματική διαφορά. Διάλεξε σε ποια Ευρώπη θέλεις να μεγαλώσω». Οι ευρωπαϊκές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ μεταξύ 23 και 26 Μαΐου, θα καθορίσουν τη μελλοντική μορφή και κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα της ενότητας συνάδει με τα αποτελέσματα της έκτακτης τηλεφωνικής δημοσκοπικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του Κοινοβουλίου τον Απρίλιο, σύμφωνα με την οποία 80% των πολιτών συμφωνεί ότι όσα ενώνουν τους Ευρωπαίους είναι πιο σημαντικά από όσα τους χωρίζουν. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3