ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια συζήτηση «λίγο απ’ όλα»…

Εικόνα του άρθρου Μια συζήτηση «λίγο απ’ όλα»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2023, 21:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδας Andreas Kindl συναντήθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ο πρέσβης επισκέφθηκε τα Ιωάννινα με αφορμή τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων.

Με τον Δήμαρχο συζήτησαν τρόπους για τη συνέχιση και την εμβάθυνση της συνεργασίας «οι οποίοι θα οριστικοποιηθούν με επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή το επόμενο διάστημα» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε τη συνδρομή της πρεσβείας στο αίτημα του Δήμου αλλά κι άλλων φορέων της περιοχής για την δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής πτήσης από τα Γιάννενα προς τη Γερμανία όπου ζει μεγάλος αριθμός αποδήμων.

Παράλληλα συζήτησαν τις προοπτικές για την εγκατάσταση στα Γιάννενα κι άλλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υψηλής έρευνας και της τεχνολογίας όπως και την καθιέρωση εκπαιδευτικών ανταλλαγών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο γερμανός πρέσβης είναι άριστος γνώστης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα χρηστήρια ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης τα οποία είδε κατά την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back