Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 4-06-2020, 14:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΕΠ Plus, το νέο ψηφιακό πρόγραμμα που αναπτύσσεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη στήριξη του επιχειρείν, ήταν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που έγινε σήμερα στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά.

Τα Γιάννενα είναι μία από τις 17 πόλεις που επιλέχθηκαν, για τη διεξαγωγή συζήτησης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των επιμελητηρίων, των επιχειρηματιών.

«Δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή, καθώς τα Ιωάννινα διαθέτουν ένα από τα παραγωγικά ΚΕΠ σε όλη την Ελλάδα» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Χαιρετίζοντας τη δημόσια διαβούλευση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι «σήμερα το υπουργείο επιχειρεί ένα ακόμη άλμα για τα ΚΕΠ. Αλλά και για την επιχειρηματικότητα».

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να διευρυνθεί το αντικείμενο των ΚΕΠ, ειδικά των αποκεντρωμένων μονάδων που λειτουργούν στους Δήμους. «Μέσα από τις μονάδες αυτές μπορεί να διεκπεραιώνεται το σύνολο των υπηρεσιών, όπως ληξιαρχικές πράξεις, θέματα ΟΓΑ κι άλλα, ώστε να αποδεσμευτεί προσωπικό των δήμων που σήμερα είναι επιφορτισμένο με αυτά τα καθήκοντα καθώς είναι άκρως απαραίτητο για τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο υφυπουργός τόνισε από την πλευρά του: «Τα KEΠ αναβαθμίζονται συνεχώς, ώστε να συμβαδίζουν με τη νέα πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε  αποφασίσει με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη να προχωρήσουμε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αποτελέσουν επιταχυντές της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και του επιχειρείν συνολικά. Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα διάλογο με την αγορά σε όλη την Ελλάδα, εμπλέκοντας νέους επιχειρηματίες, τοπικές αρχές αλλά και επιμελητήρια, προκειμένου να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους και να προωθήσουμε ανάλογες λύσεις».

Αναλυτική παρουσίαση των ΚΕΠ Plus έκανε ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, γενικός γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ακολούθησε συζήτηση για την επιχειρηματικότητα στα Γιάννενα, τις πρωτοβουλίες και δράσεις ενίσχυσής της, ενώ αναπτύχθηκαν προβληματισμοί για τις ευρύτερες προσπάθειες ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις νέες ανάγκες στο πλαίσιο των συνθηκών που δημιούργησε ο Covid-19.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα