ΕΛΛΑΔΑ

Μια συνάντηση για την πρόσβαση των ΑμεΑ στην εκπαίδευση

Εικόνα του άρθρου Μια συνάντηση για την πρόσβαση των ΑμεΑ στην εκπαίδευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2018, 18:32
ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης και Αγωγής συζητήθηκαν στη συνάντηση της υφυπουργού ΠΠΕΘ, Μερόπης Τζούφη και εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Ο Μ. Τζούφη αναφερόμενη στις παρεμβάσεις του υπουργείο, σημείωσε ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών, του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που υπηρετεί στα σχολεία και έχουν καταβληθεί προσπάθειες να βρίσκονται στις αίθουσες από το πρώτο κουδούνι. 

«Για την τρέχουσα χρονιά έχουμε εξασφαλίσει τον ίδιο αριθμό πιστώσεων, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κενά», είπε η Μ. Τζούφη, ωστόσο αναγνώρισε ότι «ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να καλύψουμε όλες τις ανάγκες». 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η υφυπουργός και στην θεσμοθέτηση νέου τύπου σχολείου, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο, αλλά και στις ιδρύσεις νηπιαγωγείων εκεί που δεν υπήρχαν, καθώς και στη διατήρηση άλλων που μετρούν λίγους μόνο μαθητές. 

Τέλος ο Μ. Τζούφη μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την εφαρμογή της υποχρεωτικής, δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι «αυτό είναι ένα πεδίο στο οποίο θεωρούμε ότι θα μπορούσε να γίνεται η πρώιμη παρέμβαση», συμπληρώνοντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι εκείνο των παιδιών που είναι ενήλικες κι ωστόσο παραμένουν μες στα σχολεία, εξαιτίας της απουσίας άλλων δομών».

Εκ μέρους του Συλλόγου στη συνάντηση παρεβρέθηκαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Κωνσταντίνος Κωνσταντής, ο ταμίας Σοφοκλής Αλέπης και το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτης Γιαννούκαρης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back