Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 26-11-2021, 15:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το προσωπικό της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής συγχαίρει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τη διαχείριση ενός δύσκολου περιστατικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ένας 30χρονος σώθηκε λόγω της έγκαιρης διακομιδής και παρέμβασης της αγγειοχειρουργικής ομάδας.

Ειδικότερα, ο νεαρός μοτοσικλετιστής είχε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Πάτρας. Μετά από νοσηλεία στην καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε ημικωματώδη κατάσταση και αιμοδυναμική αστάθεια λόγω τραυματικής ρήξης ισθμού θωρακικής αορτής.

Ο ασθενής εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο όπου έλαβε την ενδεδειγμένη χειρουργική θεραπεία της ενδαγγειακής αποκατάστασης με χρήση ενδοαυλικού ενδονάρθηκα.

«Η απόλυτα επιτυχημένη παρέμβαση αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή του ασθενούς. Η κατάσταση του εξελίσσεται ομαλά με σημαντική καθημερινή βελτίωση» τονίζεται. Προστίθεται δε ότι «η ενδαγγειακή αντιμετώπιση των παθήσεων της αορτής (πχ. ανεύρυσμα, διαχωρισμός, ρήξη) αντιμετωπίζονται στο ΠΓΝΙ με απόλυτη επιτυχία από την Αγγειοχειρουργική ομάδα του Νοσοκομείου».

Η επέμβαση έγινε από τους ειδικούς επιμελητές Δ. Χατζή, Γ. Καραολάνη και Ε. Αλεξίου και  από τους ειδικευόμενους της Χειρουργικής Κλινικής Ν. Μπέκα και Α. Βασιλείου. Παράλληλα η μετεγχειρητική νοσηλεία και φροντίδα του ασθενούς έγινε στην Α’ Χειρουργική κλινική υπό την εποπτεία της προϊσταμένης Ο. Μανούρη.

200 λέξεις απομένουν.
 • Δημητριος Ασπιωτης
  Δημητριος Ασπιωτης
  Συγχαρητήρια !!
  200 λέξεις απομένουν.
 • Ελένη
  Ελένη
  Μπράβο!!
  200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα