ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια στο καρφί και μια στο… Επιμελητήριο

Εικόνα του άρθρου Μια στο καρφί και μια στο… Επιμελητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2019, 15:21
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης απεύθυνε πρόσκληση σε φορείς για την «υπογραφή ενός συμβολαίου ανάπτυξης» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, πρακτικά αποδέχεται την πρόσκληση, αφήνοντας όμως και αιχμές για τα Επιμελητήρια και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Δημητρίου.

«Θεωρούμε ότι απαιτείται μια πλατιά συνεργασία, με όλους τους φορείς και κυρίως τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «από αυτή τη διαδικασία, σαφώς δεν μπορούν να μείνουν εκτός τα Επιμελητήρια, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμοθετημένοι σύμβουλοι του κράτους».

Συμπληρώνει πάντως ότι «οπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι και τα Επιμελητήρια, δεν στάθηκαν πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων και αυτό αποτυπώθηκε ακόμη πιο έντονα στην μακρά περίοδο της κρίσης». Σημειωτέον ότι ο κ. Δημητρίου έχει χρηματίσει πρόεδρος στο Επιμελητήριο, ενώ η παράταξή του συνεργάζεται με αυτή του κ. Μήτση στο διοικητικό συμβούλιο.

Εν τέλει, ο κ. Ζάψας αναφέρει: «Η παράταξή μας, παρά τις όποιες διαφορές ή διαφορετικές προσεγγίσεις μπορούν να υπάρξουν, επιδιώκει να ακούσει τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αλλά και του περιφερειακού επιμελητηριακού συμβουλίου Ηπείρου, και αυτό θα κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα στο πλαίσιο των επαφών με όλους τους φορείς και με στόχο να οδηγήσουμε την Περιφέρειά μας σε έναν δρόμο ευημερίας και ανάπτυξης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back