ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πρόσκληση, δύο έργα και οι υπηρεσίες δημοσιότητας των 85.000 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Μια πρόσκληση, δύο έργα και οι υπηρεσίες δημοσιότητας των 85.000 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2023, 20:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Το πράσινο και βιώσιμο μέλλον της πόλης μας» για την ενημέρωση των φορέων και των πολιτών.

Και στο «πράσινο και βιώσιμο μέλλον της πόλης μας» εντάσσονται δύο έργα: η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και η επανάχρηση του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά σε πολυχώρο πολιτιστικής δημιουργίας…

Αυτά τα δύο έργα, ο Δήμος Ιωαννιτών όχι μόνο τα θέτει υπό την αιγίδα του «πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος» αλλά τα συνδέει και με τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030! Αναμένεται πραγματικά με πολύ ενδιαφέρον το πώς γίνεται αυτή η σύνδεση και το πόσο «πράσινα» είναι τα δύο αυτά έργα: της ανακατασκευής της πλατείας και της επανάχρησης ενός κτιρίου (και αν, για παράδειγμα, παρουσιαστούν στοιχεία περί κλιματικής ουδετερότητας).

Πώς προέκυψε η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Ιωαννιτών; Η πρωτοβουλία φαίνεται ότι συνδέεται με την υλοποίηση ενός υποέργου. Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και η επανάχρηση του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά εντάχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021 στο πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» υπό τον τίτλο «Παρεμβάσεις αναζωογόνησης του αστικού περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών». Σε αυτές τις «παρεμβάσεις», εκτός από τα δύο έργα, συμμετείχε και ένα τρίτο: «Παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, δράσεις ενημέρωσης, δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης στο Δήμο Ιωαννιτών για τις Παρεμβάσεις Αναζωογόνησης του Αστικού Περιβάλλοντος» με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ (με ΦΠΑ)

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης με την υπογραφή του τότε αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα, για να είναι αποτελεσματικές οι δράσεις (σ.σ. της ανάπλασης της πλατείας και της επανάχρησης του κτιρίου) «θα πρέπει να υιοθετηθούν από την κοινωνία και τoυς δημότες οι οποίοι είναι απαραίτητο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για αυτές έτσι ώστε να γίνουν οι ίδιοι κάτοχοι και πρεσβευτές τους»…

Τον Ιούνιο του 2023, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και το ανάδοχο σχήμα –στο οποίο συμμετέχουν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της διαφήμισης και της συμβουλευτικής στην Ελλάδα (Choose AE-Lever AE)- υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση με κόστος 85.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 12 μήνες.

Για την εκδήλωση της Δευτέρας, δεν έχει ανακοινωθεί ποιοι θα κάνουν την παρουσίαση των δύο έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back