Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πράξη ανθρωπιάς, μια πράξη ζωής

Εικόνα του άρθρου Μια πράξη ανθρωπιάς, μια πράξη ζωής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2020, 17:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια γυναίκα 44 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, δεν κατάφερε δυστυχώς να μείνει στη ζωή. Οι συγγενείς της αποφάσισαν όμως να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους, δωρίζοντας τα όργανα του αγαπημένου τους προσώπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου, η λήψη του ήπατος και των νεφρών έγινε στις 2 Δεκεμβρίου.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία ομάδας χειρουργών της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και της αντίστοιχης ομάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Τα όργανα που λήφθηκαν, βάσει της λίστας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

Η Διοίκηση εκφράζει «την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όπως και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Συγχαίρει ακόμη το προσωπικό, και ιδιαίτερα τον διευθυντή και τα στελέχη της ΜΕΘ, «οι οποίοι επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back