Μια γέφυρα περίπου 500 μέτρων κοντά στην ελβετική πόλη Zermatt, δόθηκε προς χρήση στους πεζοπόρους, χαρακτηρίζεται δε ως η μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο.
Η γέφυρα 494 μέτρων και πλάτος 65 μέτρων, που φέρει το όνομα «Europabrücke» (γέφυρα της Ευρώπης), κρέμεται 85 μέτρα πάνω από την χαράδρα Grabengufer και αποτελεί μέρος μιας πεζοπορικής διαδρομής διάρκειας δύο ημερών μεταξύ των πόλεων Zermatt και Grachen.
Χρειάστηκε 10 εβδομάδες για να κατασκευαστεί και μόνο τα καλώδιά της ζυγίζουν περίπου οκτώ τόνους, σύμφωνα με το γραφείο τουρισμού του Zermatt, ενώ είναι εφοδιασμένη με ένα σύστημα που εμποδίζει την ταλάντευση.
Το ίδιο γραφείο αναφέρει ότι είναι η μεγαλύτερη του κόσμου, αλλά όπως σημειώνει το BBC, μια γέφυρα 405 μέτρων στο Reutte της Αυστρίας κρέμεται 110 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος.
Πηγές: Με πληροφορίες από το BBC, φωτογραφίες: http://www.watson.ch
- Ολοένα λιγότεροι χρησιμοποιούν το Facebook για τις ειδήσεις (upd)Τα συμπεράσματα της νέας «Έκθεσης Ψηφιακών Ειδήσεων» του Ινστιτούτου Ρόιτερς.
- Έρευνα: Έλληνες και ενημέρωσηΔιεθνής έρευνα του Ινστιτούτου Reuters του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
- Η άλλη… γέφυρα ΠλάκαςΠίσω στη δεκαετία του ’50 όταν οι Τζουμερκιώτες ζητούσαν επίμονα την τοποθέτηση γέφυρας μπέλεϋ

