ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μια Μονόπολη για… «κλέφτες»

Εικόνα του άρθρου Μια Μονόπολη για… «κλέφτες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2018, 13:45
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια αποθαρρύνουν την εξαπάτηση. Αντίθετα η Μονόπολη αποφάσισε να την ενθαρρύνει. 

Η Hasbro θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο μια ειδική έκδοση του κλασικού παιχνιδιού, το οποίο θα ζητά από τους παίκτες να εκτελούν και κάποιες απάτες.

O σκοπός του παιχνιδιού εξακολουθεί να είναι ο παίκτης με τα περισσότερα χρήματα στο τέλος του παιχνιδιού να ανακηρύσσεται νικητής, αλλά θα είναι πλέον λίγο πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει επιπλέον κάρτες που θα επιτρέπουν στους παίκτες να επιδίδονται νομίμως τις πιο κοινές παρατυπίες: να προσθέτουν ξενοδοχεία χωρίς να πληρώνουν, να κλέβουν χρήματα από το ταμείο της τράπεζας όταν κανείς δεν κοιτάζει ή να παρακάμπτουν τετραγωνάκια.

«Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησε η Hasbro αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί παίκτες προσπαθούν να κλέψουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οπότε το 2018 αποφασίσαμε ότι ήταν καιρός να δώσουμε στους οπαδούς αυτό που χρειαζόταν -μια Μονόπολη που πραγματικά ενθαρρύνει την εξαπάτηση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Hasbro στον Insider.

Η «Μονόπολη» δημιουργήθηκε το 1935 από έναν άνεργο που καταστράφηκε από το κραχ του 1929. Πλέον διανέμεται σε 114 χώρες και έχει πουλήσει περισσότερα από 275 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Geek

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back