Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μαύρη επέτειος και ο νέος Αρμαγεδδώνας

Εικόνα του άρθρου Μια μαύρη επέτειος και ο νέος Αρμαγεδδώνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2022, 19:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη συμπλήρωση των 79 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων τίμησαν σήμερα το πρωί η Κοινότητα και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Παρών στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής  μοναδικός επιζών της γερμανικής θηριωδίας Παναγιώτης Μπαμπούσκας ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος των Λιγκιάδων Ιωάννης Αυγέρης ο οποίος αναφέρθηκε στο διαχρονικό αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Η κληρονομιά που μας άφησαν όλα τα θύματα είναι μία… Να μην ξεχάσουμε ποτέ», είπε.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Ο κ. Ελισάφ είπε μεταξύ άλλων: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ιδιαίτερα τώρα που με την εισβολή στην Ουκρανία ξεκίνησε ένας νέος Αρμαγεδδώνας, ιδιαίτερα σήμερα η διευθέτηση των διαφορών με στόχο τη συμφιλίωση αλλά και τη διαχείριση της τραυματικής μνήμης είναι επιτακτικότερη από ποτέ άλλοτε. Και οι επέτειοι σαν τη σημερινή ας επωμιστούν και αυτό το έργο.

Κάθε εποχή χρησιμοποιεί το οπλοστάσιο της ιστορίας για να νομιμοποιήσει τις όποιες επιλογές του δικού της παρόντος. Το χρέος μας σήμερα είναι οι επιλογές από το παρελθόν να υπηρετήσουν το μέλλον μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μερόπη Τζούφη, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ο συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Πανεπιστημίου, μαρτυρικών χωριών και πόλεων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back