Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια λίγκα που δεν αισθάνεται και πολύ σούπερ…

Εικόνα του άρθρου Μια λίγκα που δεν αισθάνεται και πολύ σούπερ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2018, 09:25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η γενική, αλλά ειδικότερα και η εμπορική απαξία του «ελληνικού ποδοσφαιρικού προϊόντος», οδηγεί σε σχέδια για αναδιάρθρωση με δύο ομίλους στην σούπερ λίγκα.

Η πρόταση που αναμένεται να παρουσιάσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, είναι κάπως διαφορετική από την (αρκετά υποτιμητική για ομάδες), πρόταση των «δύο ταχυτήτων».

Ωστόσο, ο κ. Βασιλειάδης κάτι ανάλογο φαίνεται ότι σκέφτεται, μετά τις προτάσεις που δέχθηκε από τις ΠΑΕ Ατρόμητος και Παναιτωλικός, απλά είναι κάπως πιο «εξισορροπημένο». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Βασιλειάδης αναμένεται να κάνει πρόταση στη λίγκα για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, από την ερχόμενη κιόλας σεζόν.

Το νέο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 20 ομάδες, μαζί με Πλατανιά και Κέρκυρα, αλλά και Παναχαϊκή και Κισσαμικό που τερμάτισαν πίσω από ΟΦΗ και Άρη στη Β’ κατηγορία.

Θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των δέκα ομάδων και οι πέντε πρώτοι των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους για τα «έπαθλα»: Πρωτάθλημα, έξοδο στην Ευρώπη, ενώ οι πέντε τελευταίοι των δύο ομίλων, θα παίξουν την παραμονή ή τον υποβιβασμό σε ένα… νέο όμιλο.

Το σύστημα δεν είναι απλό και μοιάζει κάπως με περίεργα συστήματα από τη Λατινική Αμερική.

Προφανώς, αυτό το σύστημα «ταξικοποιεί» αρκετά το ποδόσφαιρο και αποκλείει σταδιακά τις μέσες και μικρότερες ομάδες από τη διεκδίκηση κάποιας μεγάλης διάκρισης. Επίσης, περιστέλλει οικονομικά κατά πολύ, τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Έτσι και αλλιώς, ο «συνεταιρισμός» της σούπερ λίγκας απέτυχε να προστατεύσει το «προϊόν»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back