Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια «κούρσα» ανοιχτών τεχνολογιών με τέρμα στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Μια «κούρσα» ανοιχτών τεχνολογιών με τέρμα στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2021, 10:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών ανακοίνωσε την έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση και καλεί όσες ομάδες ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2022.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό υπάρχουν στη διεύθυνση https://openedtech.ellak.gr. Η κεντρική εκδήλωση βράβευσης θα γίνει στα Ιωάννινα.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση διεξάγεται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και συνδιοργανώνεται με το Ίδρυμα Ωνάση, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, περιφέρειες, δήμους και φορείς από όλη την Ελλάδα. Έχει ως στόχο την εισαγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ανοιχτού υλικού και λογισμικού και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Η θεματική ενότητα του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση είναι η κυκλική οικονομία, η οποία έρχεται σε αντιπαράθεση με το παραδοσιακό μοντέλο οικονομίας, με στόχο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά υλικά και πόρους. Στόχος του φετινού διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την κυκλική οικονομία, με τη βοήθεια των ανοιχτών τεχνολογιών και μέσα από δραστηριότητες συμμετοχικής δημιουργίας.

Οι μαθητικές ομάδες μπορούν να υποβάλουν έργα ανοιχτών τεχνολογιών αναφορικά με θέματα κυκλικής οικονομίας στο πλαίσιο του σχολείου τους ή και και της γειτονιάς τους. Πιθανές κατηγορίες έργων είναι: Διαχείριση αποβλήτων, Ανακύκλωση και επανάχρηση υλικών και εξοπλισμού, Εξοικονόμηση πόρων και υλικών, Αειφορία, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Πράσινα χωρίς αποκλεισμούς σχολεία, Οικολογική Γεωργία- Βελτίωση παραγωγής/συγκομιδής και Αστική κηπουρική.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών σχολείων από την προσχολική, την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ΙΕΚ. Στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού θα πρέπει να υποβάλουν την ιδέα τους και την τεκμηρίωση της μέχρι 22/01/2022. Σε αυτή τη φάση δεν απαιτείται κάποια κατασκευή αλλά η αναλυτική περιγραφή της ιδέας και του ανοιχτού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί.

Στη δεύτερη φάση θα επιλεγούν οι καλύτερες προτάσεις από όλες τις κατηγορίες, οι όποιες θα κληθούν να υλοποιήσουν τα έργα τους μέχρι 30 Μαΐου 2022. Στην τρίτη φάση η οργανωτική-επιστημονική επιτροπή θα επιλέξει τα τρία καλύτερα έργα ανά κατηγορία, τα οποία και θα βραβευτούν σε κεντρική εκδήλωση στα Ιωάννινα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΠΔΡ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back