Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε»

Εικόνα του άρθρου «Μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2020, 17:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το δικό της μήνυμα κατά του φασισμού στέλνει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα, με αφορμή τη συμπλήρωση 77 χρόνων από το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων αλλά και την αναμενόμενη απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου.

Η παράταξη, αναφερόμενη στα εγκλήματα του ναζισμού στην Ελλάδα και στα μαρτυρικά χωριά, κάνει λόγο για ένα «φορτίο μνήμης που κουβαλάμε ακόμα».

«Όταν  ο φασισμός ως ιδεολογία, βρίσκει –δυστυχώς- γόνιμο έδαφος στην απελπισία των ανθρώπων, στην ανοχή μας, στην χαλαρή μας αντίσταση και προσπαθεί να αναγεννηθεί  -με άλλο πρόσωπο-  στη σημερινή Ευρώπη και στην Ελλάδα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

«Στη μνήμη των νεκρών του παρελθόντος και στις γενιές που δημιουργούν το μέλλον, δικό μας χρέος είναι όχι μόνο να θυμόμαστε, αλλά και να υψώνουμε σθεναρή αντίσταση στις φασιστικές νοοτροπίες και τους εκφραστές τους. Οι εκδηλώσεις μνήμης – όπως η σημερινή – είναι μια καλή αφορμή να ξαναθυμηθούμε» προσθέτει.

Κλείνοντας δε, υπογραμμίζει:

«Να μην υποκύψουμε στη λήθη που φέρνει το πέρασμα του χρόνου. Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να καταδικάσουμε ξανά ως έθνος τη φασιστική νοοτροπία όπως αυτή εκφράζεται από το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Δεν πρέπει να την απωλέσουμε. Το οφείλουμε στους ανθρώπους μας που χάθηκαν. Ας είναι αιώνια η μνήμη τους».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back