Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Mια ιδιαίτερη επέμβαση κατά της επιληπτικής κρίσης

Εικόνα του άρθρου Mια ιδιαίτερη επέμβαση κατά της επιληπτικής κρίσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2021, 20:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πρώτη τοποθέτηση διεγέρτη πνευμονογαστρικού νεύρου σε νεαρό ασθενή με φαρμακοανθεκτική επιληψία  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ανακοίνωσε η διοίκηση.

Ο διεγέρτης του πνευμονογαστρικού νεύρου (VNS Therapy) είναι μια συσκευή, που μπορεί να επιφέρει αποτελεσματικό έλεγχο των κρίσεων σε ασθενείς με επιληψία, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αντιεπιληπτική αγωγή. Η συσκευή αυτή έχει πάρει έγκριση ή βρίσκεται υπό μελέτη και για άλλες παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Η τοποθέτηση έγινε χτες από τον Σπυρίδωνα Βούλγαρη, καθηγητή Νευροχειρουργικής, τον Γιώργο Αλεξίου, επίκουρο καθηγητή Νευροχειρουργικής και τον Ανδρέα Ζυγούρη, επικουρικό επιμελητή, υπό την καθοδήγηση του Ιωάννη Μάγρα, καθηγητή Νευροχειρουργικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Η επιτυχημένη προσπάθεια είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας  της Νευροχειρουργικής Κλινικής, με διευθυντή τον καθηγητή Νευροχειρουργικής Σπυρίδωνα Βούλγαρη, και της Νευρολογικής Κλινικής, με διευθυντή τον Καθηγητή Νευρολογίας Αθανάσιο Κυρίτση και με υπεύθυνη του Ιατρείου Επιληψίας τη διευθύντρια ΕΣΥ Σοφία Μαρκούλα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με αφορμή αυτή την επέμβαση, επισημαίνει ότι «η πανδημία δεν ανέκοψε τις προσπάθειες της διοίκησης, του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν αναγάγει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση πολλών νοσημάτων, όπως είναι η επιληψία, και αποδεικνύουν ότι το τριτοβάθμιο δημόσιο σύστημα Υγείας μπορεί να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σύγχρονης ιατρικής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back