ΡΕΤΡΟ-TA ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Μια τροχονόμος στην αρχαία Δωδώνη τη δεκαετία του ‘80

Εικόνα του άρθρου Μια τροχονόμος στην αρχαία Δωδώνη τη δεκαετία του ‘80
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2024, 19:42
ΡΕΤΡΟ-TA ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Μια γυναίκα τροχονόμος σε ένα «βαρελάκι» (ένα βάθρο με ψηλό στηθαίο) ρυθμίζει την κίνηση των αυτοκινήτων και των λεωφορείων έξω από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Σε μια περίοδο που οι γυναίκες ήταν πολύ λίγες στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Ιωαννιτών, η φωτογραφία αυτή χρονολογείται τον Αύγουστο του 1983, όταν και στο θέατρο ανέβηκε μια παράσταση αρχαίου δράματος.

Η παράσταση αυτή ήταν μία από τις εκδηλώσεις των «Ηπειρωτικών» που διοργάνωνε ο Δήμος Ιωαννιτών. Τον θεσμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηπειρωτικά» είχε δημιουργήσει ο Δήμος το 1976, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Κώστα Μπέγκα. Ένας θεσμός που κράτησε τρεις δεκαετίες. Τα πρώτα χρόνια του θεσμού αυτού ήταν ιδιαίτερα δυναμικά.

Στο Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρίσκεται και το πρόγραμμα των «Ηπειρωτικών» του 1983, στο οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων μια συναυλία της Μαρίζας Κωχ και του Γιάννη Γλέζου και μια συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βουλγαρίας και με σολίστ τον σημαντικό γιαννιώτη βιολιστή Τάτση Αποστολίδη.



*Photo credit: Ιστορικό Αρχείο-Ψηφιακό Αρχείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δ.Ι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back