Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια γνωριμία με τον πολιτισμό της Αφρικής

Εικόνα του άρθρου Μια γνωριμία με τον πολιτισμό της Αφρικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2022, 00:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδήλωση με τίτλο «Discover the cultures of Africa in Ioannina 2022» (Ανακαλύψτε τους πολιτισμούς της Αφρικής στα Ιωάννινα) διοργανώνει το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Τα παιδιά του Κόσμου» το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 19:00, στο Άλσος των Ποιητών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει η τοπική κοινωνία άλλες κουλτούρες, ήθη και παραδόσεις, να έρθει σε επαφή με το ξένο-διαφορετικό. Παράλληλα, οι πρόσφυγες και μετανάστες της πόλης έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση χορών και παραδοσιακών αφρικάνικων μουσικών με συνοδεία κρουστών, δραστηριότητες για ενηλίκους και παιδιά, σε συνδυασμό με bazaar με παραδοσιακά φαγητά, κοσμήματα και αξεσουάρ. Τα έσοδα θα λάβουν απευθείας οι γυναίκες-πρόσφυγες ως ένα μικρό βοήθημα για τη δύσκολη διαβίωσή τους.

Η εκδήλωση θα είναι δωρεάν για όλους και στον χώρο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για το σωματείο ενώ τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός χώρου όπου θα γίνονται δραστηριότητες ανταλλαγής κουλτούρας για Έλληνες και πρόσφυγες, μιας συλλογικότητας που θα λειτουργεί σαν στέκι για όλους, όπως σημειώνεται.

«Τα παιδιά του Κόσμου» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τα Ιωάννινα που εστιάζει σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που αφορούν την τέχνη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

19:00-20:00

1) αθλητική δραστηριότητα για παιδιά 5+ (Habibi_works)

2) Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού παιδιά 5+ (the Game of the plastic hidden treasure: plastic hunting and recycling) (Habibi_work)   

3) κατασκευές για παιδιά 4+ («Τα παιδιά του Κόσμου»)

20:00-20:40

Πρωτόγονη έκφραση* (Expression Primitive) για ενήλικες/εφήβους (Δάφνη Ασημακοπούλου)

21:00-21:40 

Παραδοσιακός χορός της Δυτικής Αφρικής, συνοδεία κρουστών για ενήλικες/εφήβους (Δάφνη Ασημακοπούλου)

21:45-23:30

Party... in the African way with live music

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back