Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια γνωριμία με τον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Εικόνα του άρθρου Μια γνωριμία με τον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2018, 00:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, με συμμετοχή ομάδων από όλη την Ήπειρο, ο προκριματικός του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής 2019 (WRO Hellas), ο οποίος θα γίνει υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πρεσβευτές WRO Hellas Ιωαννίνων Βασιλική Μήτρακα, Μαρία Τοπολιάτη και Δημήτρης Κράββαρης διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση  που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τη γνωριμία με τους διαγωνισμούς την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στις εγκαταστάσεις του STEM Education στα Γιάννενα (Μαρίκας Κοτοπούλη 62, 1ος όροφος, δίπλα από το Γραφείο Κτηματογράφησης).

Στον διαγωνισμό, οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε επτά διαφορετικές κατηγορίες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα εγκαινιαστεί και η πιλοτική κατηγορία του νηπιαγωγείου με την εκπαιδευτική δράση «Steam Day». Για τους μαθητές Δημοτικού, τα διαγωνιστικά θέματα είναι: «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», «Εποικισμός του Άρη» και «Ποδόσφαιρο 2x2»), για τους μαθητές του Γυμνασίου «Πρωτέας» και «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» και για τους μαθητές του Λυκείου «Smart Cities».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back