Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια γιορτή του μπάσκετ

Εικόνα του άρθρου Μια γιορτή του μπάσκετ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2017, 17:26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε γιορτή του μπάσκετ εξελίχθηκε το περασμένο Σάββατο 20 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα το All Star Game. Παλιοί και νέοι βρέθηκαν στα παρκέ για φιλανθρωπικό σκοπό στο πλαίσιο του All Star Game του 2ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Basketball ν. Ιωαννίνων.

Η γιορτή περιλάμβανε δύο φιλικούς αγώνες: Ένας μεταξύ της ομάδας του λυκείου της Ζωσιμαίας, η οποία είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 1992, και μιας επίλεκτης ομάδας του Εργασιακού και ένας μεταξύ των ενεργών και κοινοτικών παικτών του πρωταθλήματος. Οι τελευταίοι μάλιστα χωρίστηκαν σε ομάδες Διασήμων και Μαχητών.

Στα ημίχρονα των αγώνων έγινε διαγωνισμός τριπόντων μεταξύ παικτών του Εργασιακού και οι επιδόσεις τους ήταν εξαιρετικές. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ποσοστό 18 εύστοχες στις 25 προσπάθειες; Νικητής στα τρίποντα, ήταν ο Δημήτρης Τσιούμπος, από την ομάδα των Μηχανικών.

Στο πλαίσιο της γιορτής, βραβεύθηκαν για την προσφορά και υποστήριξη τους στο Εργασιακό Πρωτάθλημα, το ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Γκανάς, καθώς και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, Γιώργος Χαβέλας. Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στην ομάδα των Ιατρικών Επισκεπτών, την οποία εκπροσώπησε ο Γιάννης Κρασόπουλος, γιατί δώρισε το ποσό της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα στην Ιερά Μονή Δουραχάνης.

Ήταν ένα μικρό διάλειμμα για τους παίκτες του Εργασιακού λίγο πριν τα προημιτελικά και ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες απόλαυσε δύο αγώνες μπάσκετ, στους οποίους κυριαρχούσαν τόσο οι χαλαρές άμυνες όσο και η διάθεση για μπασκετικά «πικαρίσματα» μεταξύ των παικτών. Για την ιστορία η ομάδα των Επιλέκτων κέρδισε στον πόντο με 66-65 την ομάδα της Ζωσιμαίας, και η ομάδα των Διάσημων νίκησε την ομάδα των Μαχητών με 91-88, με το τελευταίο δίποντο να το πετυχαίνει ο προπονητής των Διασήμων Νίκος Παπαδόπουλος.

Τα έσοδα μέσω χορηγιών και τα ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν στην Ιερά Μονή Δουραχάνης, τα συσσίτια Περιβλέπτου και Αγ. Νικολάου, τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και το Χαμόγελο του Παιδιού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back