Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΙΒΛΙΟ

Μια... επιτομή των δύο προηγούμενων ετών

Εικόνα του άρθρου Μια... επιτομή των δύο προηγούμενων ετών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2022, 22:00
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Γιώργος Παππάς είναι γιατρός, στα Γιάννενα. Έγινε πιο γνωστός κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κρατώντας ένα προσωπικό και δημόσιο ταυτόχρονα, ημερολόγιο,, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, «καταμετρώντας» τα γεγονότα, τις εξελίξεις, τα μέτρα, τους αριθμούς. Σε μια από τις λίγες εκδηλώσεις που έγιναν υπό πανδημικές συνθήκες, μαζί με τον Τύπο Ιωαννίνων και το Θυμωμένο Πορτραίτο, φτιάξαμε ένα μικρό «Q&A» για την πανδημία, τα εμβόλια και όλα αυτά που μας ταλαιπώρησαν για δύο χρόνια, χωρίς να έχουν αποχωρήσει, αλλά έχοντας πλέον σημαντικά υποχωρήσει.

Τώρα, ήρθε η ώρα του βιβλίου. Ο Γιώργος Παππάς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα» την… έντυπη (με μπόνους) εκδοχή αυτής της ιδέας.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Φέρει τον τίτλο «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες», τη σχεδόν μόνιμη επωδό στα, ενίοτε δακρύβρεχτα ανακοινωθέντα των 6 το απόγευμα και μια ατάκα που έμεινε πλέον ως «ενθύμιο» και που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, σαν… λεκτικό μιμίδιο.

Και είναι πολύ ενδιαφέρουσα, πολύ περιγραφική, πολύ «χα-χα» σε αρκετά σημεία και εν τέλει, πολύ ψύχραιμη ματιά σε μια υπόθεση που ήταν καινούργια για τις τρέχουσες γενιές, δεν αντιμετωπίστηκε πάντα με ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στον ορθολογισμό, ενώ έγινε και αφορμή για μια σειρά άλλα δυσχερή πολιτικοκοινωνικά φαινόμενα.

Πέρα όμως από τον «επίτομο» χαρακτήρα και την καταγραφή, υπάρχει κάτι ακόμα που αναφέρει ο συγγραφέας: ότι εκτός από την καταγραφή, υπάρχει και η προετοιμασία για τον αιώνα των πανδημιών:

«Μια ματιά στους φόβους, τις ελπίδες, τα συναισθήματά μας, στον τρόπο που καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις μεγάλες προκλήσεις της ζωής και μια εκλαϊκευμένη προσέγγιση πολλών ζητημάτων ιατρικής και δημόσιας υγείας από μια αυθεντία του αντικειμένου.
Ένα βιβλίο για το μέλλον μας στον αιώνα των πανδημιών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο οπισθόφυλλο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back