ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια επιστολή για το… αργοπορημένο Περιφερειακό Συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Μια επιστολή για το… αργοπορημένο Περιφερειακό Συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2023, 09:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απογοήτευσή της εκφράζει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα για την καθυστέρηση σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως και για το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου, σε επιστολή της προς την πρόεδρο του σώματος Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τελευταία τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε πριν από τρεις μήνες, στις 3 Αυγούστου. Η παράταξη δεν εκτιμά ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν δικαιολογούν τη μεγάλη καθυστέρηση.

Επιπλέον, όσον αφορά τη σημερινή ημερήσια διάταξη, το «Κοινό των Ηπειρωτών», επισημαίνει ότι σε αυτήν περιλαμβάνονται οκτώ επερωτήσεις, το τεχνικό πρόγραμμα για το 2024 και άλλα θέματα. «Εάν δε, προστεθεί και η επιβεβλημένη ενημέρωση περιφερειάρχη προς το σώμα θα βραδιάσουμε» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η παράταξη υπενθυμίζει στην πρόεδρο ότι το τρίμηνο αυτό συνέβησαν διάφορα, όπως η διαβούλευση για τη 2η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής, η πώληση του ΟΛΗΓ, η επιβολή προστίμων στην Περιφέρεια Ηπείρου, η πρόσκληση μελών της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η απαγόρευση κίνησης φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας.

«Εν αναμονή των εξηγήσεων του προεδρείου και των διαδικασιών που θα μετέλθετε ώστε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να ασκήσουν με άνεση το δημοκρατικό τους δικαίωμα, σας καλούμε να διαβουλευτείτε με τις περιφερειακές παρατάξεις για την διεξοδική διεκπεραίωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Τέλος, επιμένουμε στην κριτική μας ότι οι επερωτήσεις είναι πολλές για μια συνεδρίαση φορτωμένη με τα σημαντικά θέματα που αυτή περιλαμβάνει, αντιπαρερχόμενοι υποθέσεις εργασίας ότι σκοπίμως εγγράφηκαν για να υποβιβαστεί η θεματολογία τους από την περιφερειακή αρχή» επισημαίνεται.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3