ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια έκθεση της Ν. Φλόκα με τοπιογραφίες από το Κρυονέρι Πωγωνίου

Εικόνα του άρθρου Μια έκθεση της Ν. Φλόκα με τοπιογραφίες από το Κρυονέρι Πωγωνίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2024, 13:31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tην έκθεση ζωγραφικής «Eσωτερικές τοπιογραφίες, Κρυονέρι – Πωγωνίου » της Αναστασίας Φλόκα θα φιλοξενήσει η αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής» από 1 έως 15 Ιουλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στις 19:00.

Η Αναστασία (Νάνσυ) Φλόκα γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της σχολής Vakalo Art & Design College στον τομέα του Graphic design. Eργάστηκε επί 28 χρόνια ως graphic designer. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και με τη διοργάνωση εικαστικών μαθημάτων και δράσεων σε σχολεία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική. Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Όσον αφορά τη νέα της έκθεση, η ιστορικός τέχνης-εικαστικός Νιόβη Κρητικού σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μπροστά στα τοπία της Αναστασίας Φλόκα μεταφερόμαστε σε μια παρατήρηση εκ του φυσικού. Οι τοπιογραφίες της προέρχονται από την λεπτομερή αναπαράσταση της φύσης που βλασταίνει στο Κρυονέρι Πωγωνίου. Ένας τόπος που μάγεψε την εικαστικό και την μύησε σε μια εσωτερική διαδικασία αποτύπωσης. Παρά τις αντιξοότητες των καιρικών φαινομένων αλλά και της αλλαγής του φωτός, η ίδια, καταγράφει με ακρίβεια τα κρυφά σημεία ενδιαφέροντος της με σκοπό να μας ταξιδέψει στο πέρας του χρόνου».

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα, Τρίτη, Tετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 19.00 - 22.00

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back