Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια «δύσκολη» συνάντηση με τους καλλιτέχνες

Εικόνα του άρθρου Μια «δύσκολη» συνάντηση με τους καλλιτέχνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2020, 22:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη υποδέχθηκε σήμερα στα γραφεία της αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Ιωαννίνων. Η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Ιωαννίνων έχει ζητήσει και έχει κάνει συναντήσεις και με άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε ενδιαφέρον δεδομένου ότι μέλος της παράταξής της βρέθηκε στο στόχαστρο των καλλιτεχνών. Πρόκειται για τον Νίκο Σφαιρόπουλο, μέλος της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στον οποίο ανατέθηκε παραγωγή η οποία θα ανέβει το φθινόπωρο (στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, η παράταξη έχει και μια άλλη εκπρόσωπο, τη Μαρία Μαρινίδου-Βενέτη).

Ο κ. Σφαιρόπουλος ήταν παρών στη συνάντηση με την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών.

Από τη σχετική ανακοίνωση για τη συνάντηση, προκύπτει ότι η παράταξη αποφεύγει να επαναλάβει, να επιβεβαιώσει ή να καταγγείλει τα όσα έχει αναδείξει τον τελευταίο καιρό η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών και να εισέλθει σε λεπτομέρειες. Παραπέμπει δε στο προεκλογικό της πρόγραμμα και στις θέσεις της οι οποίες είχαν καταγραφεί από τον Φ. Μπίτσικα. Οι οποίες θέσεις απλώς και σαφώς δεν συνάδουν με τα όσα γίνονται ή δεν γίνονται.

Οι βασικές θέσεις της παράταξης για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι: προσδιορισμός της ετήσιας προϋπολογιζόμενης δαπάνης, προκήρυξη, στον σωστό χρόνο και υπό ανταγωνιστικούς όρους, εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης καλλιτεχνικών δράσεων, δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών, εξέταση των προτάσεων από αδιάβλητα κριτήρια και από πρόσωπα κοινά αποδεκτά, απολογισμός κάθε δράσης. 

«Σήμερα, η πολιτική που ακολουθείται, είναι εντελώς διαφορετική των προαναφερομένων» τονίζει η παράταξη.

Με μια συμβολική κίνηση, η κ. Καλογιάννη πρόσφερε στους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών ένα αντίγραφο της θεατρικής παραγωγής «Φιλάργυρος» του Μολιέρου, όπως προβλήθηκε σε πρώτη προβολή τον Νοέμβριο του 1980 (40 χρόνια πριν), στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών «Θέατρο της Δευτέρας». Στη θεατρική αυτή παραγωγή συμμετείχαν και τέσσερις Γιαννιώτες ηθοποιοί: Χάρης Αναστασίου, Μιχάλης Μπίζιος, Γιώργος Νάκος και Γιώργος Τζέρμπος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back