Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-01-2017, 20:47
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Κατappολεμώ τον Διαβήτη!» είναι η νέα εφαρμογή που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Διαβητική Εταιρεία (ΕΔΕ) με την υποστήριξη της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN και στόχο έχει την ενημέρωση των ασθενών με διαβήτη τύπου 2 για τη σημασία αυτοδιαχείρισης της νόσου, την προσαρμογή τους στον κατάλληλο τρόπο ζωής και τη συμμόρφωση στη θεραπεία.

Το επιστημονικό σκέλος της εφαρμογής επιμελήθηκε ο Παθολόγος – Διαβητολόγος, Δρ Ιωάννης Ντούπης με τα επιμέρους θέματα να αναπτύσσονται από έγκριτους επαγγελματίες υγείας και να περιλαμβάνουν τόσο νεότερα δεδομένα σχετικά με τη θεραπεία του διαβήτη όσο και συμβουλές για τη βελτίωση του τρόπου ζωής των ατόμων με Διαβήτη. Η εφαρμογή «Κατappολεμώ το Διαβήτη» εγκαθίσταται εύκολα, γρήγορα και δωρεάν σε περιβάλλον android και iOS.

Οι κατηγορίες θεμάτων που μπορούν να εξερευνήσουν οι χρήστες στην ψηφιακή εφαρμογή είναι οκτώ και σχετίζονται με τις πολύπλευρες και πιο σημαντικές συνιστώσες του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Κάθε κατηγορία  είναι εμπνευσμένη από το κάθε γράμμα της λέξης «Διαβήτης» περιλαμβάνοντας:

Διατροφή, Ιατρική παρέμβαση, Αποφυγή επιπλοκών, Βοήθεια/Υποστήριξη πάσχοντος, Ημερήσιο αυτοέλεγχο & φροντίδα, Τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, Ημερήσια άσκηση και Στόχους ρύθμισης. 

Λόγω της αλματώδους αύξησης του σακχαρώδους διαβήτη, η εφαρμογή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο όπλο στη διάθεση των ατόμων με διαβήτη, καθώς οι πληροφορίες που λαμβάνουν θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν ακόμα και να αποτρέψουν σημαντικές επιπλοκές για την υγεία τους, τόνισαν οι επιστήμονες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσίασης της εφαρμογής.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕ κ. Παπάνας, αναφέρθηκε στους λόγους της συνεχούς αύξησης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 παγκοσμίως και στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «οφείλεται κυρίως στην καθιστική ζωή, την έλλειψη άσκησης και την παχυσαρκία. 

Αυτός ο τρόπος ζωής, τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετηθεί και από παιδιά και εφήβους - γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη σε ολοένα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Η διάγνωση πρέπει να γίνεται έγκαιρα, γιατί με την εφαρμογή της δίαιτας και της κατάλληλης θεραπείας, μπορούν τα άτομα με διαβήτη μακροπρόθεσμα να αποφύγουν ή να ελαχιστοποιήσουν τις προοδευτικές βλάβες στα όργανα του σώματος (π.χ. μάτια, πόδια, καρδιά, νεφρά κλπ)», ενώ συμπλήρωσε ότι με την κατάλληλη ρύθμιση «μπορούμε να αποφύγουμε ή να μειώσουμε τις χρόνιες επιπλοκές, να μειώσουμε τις μέρες νοσηλείας και να αποτρέψουμε την πρόωρη απώλεια ζωής».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα