Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 24-06-2020, 16:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων επισκέφθηκε η πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου.

«Επισκέπτομαι το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ μετά από τη δύσκολη περίοδο που όλες και όλοι βιώσαμε λόγω της πανδημίας. Ο περιορισμός στο σπίτι αποτέλεσε σε αρκετές περιπτώσεις πρόσφορο έδαφος για την όξυνση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και ανέδειξε ακόμα πιο έντονα την αναγκαιότητα ύπαρξης των δομών του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Τα στελέχη των Συμβουλευτικών μας Κέντρων, παρά τις αντίξοες συνθήκες, και στην περίοδο της καραντίνας στάθηκαν αποτελεσματικά στο πλευρό των γυναικών που είχαν ανάγκη, ενώ η στήριξη τους είναι διαρκής και ουσιαστική στις γυναίκες θύματα βίας/ή και πολλαπλών διακρίσεων» δήλωσε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κα Κρίγγου επεσήμανε την αναγκαιότητα περαιτέρω και συνεχούς συνεργασίας με τις τοπικές αρχές και τους φορείς, με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αντιμετώπιση των αναγκών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων, από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό). Στοιχεία επικοινωνίας: Μαρίκας Κοτοπούλη 68, τηλ.: 26510 77449 E-mail: ioannina@isotita.gr, www.kethi.gr, www.womensos.gr.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Ιωαννίνων είναι: Π. Κουρή, κοινωνική λειτουργός, Ε. Πανάγου, σύμβουλος υποδοχής, Ε. Παπαγεωργίου, νομικός, Δ. Φαρμάκη, ψυχολόγος.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2