ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια διαφορετική αγροτική «τράπεζα»

Εικόνα του άρθρου Μια διαφορετική αγροτική «τράπεζα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2018, 19:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρώτη προσπάθεια, με αξιώσεις τουλάχιστον, κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Η προσπάθεια αφορά ένα σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Ακίνητα δηλαδή που δεν χρησιμοποιούνται, και τα οποία ο Δήμος σχεδιάζει να τα παραχωρήσει με ευνοϊκούς όρους σε νέους αγρότες οι οποίοι αναζητούν εκτάσεις για να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.

Η μίσθωση, μέσω πλειοδοτικών διαγωνισμών, ακινήτων δεν είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Εκτάσεις και στον Δήμο Ιωαννιτών ενοικιάζονται ήδη σε παραγωγούς για τη «φιλοξενία» αγροτικών δραστηριοτήτων (όχι όμως σε μεγάλο βαθμό). Ωστόσο, ο Δήμος επιχειρεί να επεκτείνει αυτή τη διαδικασία και να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται και η συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων. Για τον λόγο αυτόν, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας έχει αποστείλει ήδη επιστολή στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να υποδείξεις κοινοτικές εκτάσεις με σκοπό την εκμίσθωσή τους με ευνοϊκούς όρους σε νέους κυρίως αγρότες.

Μετά την καταγραφή, και σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου, τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Βάσω Μέγα και Θωμά Γιωτίτσα, θα ακολουθήσει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε να υποβληθούν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back