ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια δεξαμενή στα… σύνορα και η λειψυδρία

Εικόνα του άρθρου Μια δεξαμενή στα… σύνορα και η λειψυδρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2021, 12:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι περιοχές της Εξοχής και των Μελάνδρων δεν έχουν επαρκή υδροδότηση. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι εδώ και καιρό και πέρα από τις υπόλοιπες πολεοδομικές-αστικές ελλείψεις, αυτό είναι το σοβαρότερο.

Η Τατιάνα Καλογιάννη, επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» έκανε μια σειρά ερωτήσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί.

Αναφέρθηκε στην «επίμαχη» δεξαμενή της περιοχής του Αγίου Ιωάννη, η οποία «διεκδικείται» και από τον Δήμο Ζίτσας. Η κα Καλογιάννη αναφέρει, επικαλούμενη το σχεδιασμό της ΔΕΥΑΙ, ότι η δεξαμενή χωρητικότητας 1.500 κ.μ. θα υδροδοτήσει τις περιοχές Νέας Ζωής, Μελάνδρων, Αμπελοκήπων, Αγίας Τριάδας και Καλλιθέας και θα ανακουφίσει τη λειτουργία της υπάρχουσας σήμερα παλαιάς δεξαμενής μεσαίας ζώνης.

Ο αγωγός είναι ήδη έτοιμος. Η ΔΕΥΑΙ, για να λύσει το πρόβλημα, ανέθεσε την προμήθεια και τις εργασίες για τη συγκόλληση του καταθλιπτικού τροφοδοτικού αγωγού πολυαιθυλενίου, διατομής 400mm και μήκους 6,5km που κατασκευάστηκε το 2000 και ξεκινάει από το αντλιοστάσιο της Κρύας για να τροφοδοτήσει τη δεξαμενή που βρίσκεται στη θέση «Αχλαδιές».

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει. Η κα Καλογιάννη ζήτησε να μάθει για πόσα χρόνια έχει παραχωρηθεί ο χώρος όπου βρίσκεται η δεξαμενή και αν υπάρχουν άλλες συμφωνίες με τον Δήμο Ζίτσας, αν λύνεται το πρόβλημα με την ανάθεση που έγινε και αν έχει γίνει επικαιροποίηση των απαιτήσεων, με δεδομένο ότι η περιοχή αναπτύσσεται.

Ο κ. Μπαρτζώκας απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσουν κανονικά τη δεξαμενή στον Άγιο Ιωάννη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back