ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρόεδρος εκ νέου η Στ. Μπραΐμη-Μπότση

Εικόνα του άρθρου Πρόεδρος εκ νέου η Στ. Μπραΐμη-Μπότση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2022, 19:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χωρίς εκπλήξεις έγινε η εκλογή του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου – εκπλήξεις... δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόεδρος εκλέχτηκε η Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση από την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Τρομπούκης από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργο Ζάψα και γραμματέας ο Δημήτρης Γκαμπρέλας από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου.

Η κα Μπραΐμη-Μπότση είχε εκλεγεί πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Μάιο του 2021 μετά την παραίτηση του Σταύρου Παργανά από τη θέση του προέδρου. Η παραίτηση του κ. Παργανά είχε γίνει με αφορμή τις αντεγκλήσεις και την ανταλλαγή ύβρεων μεταξύ μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεδρίαση.

«Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με συγκλίσεις και συνθέσεις, με υπομονή, εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους μας, να οδηγήσουμε την Ήπειρο εκεί που της αξίζει.

Με τη δέσμευση εκ μέρους μου ότι θα συνεχίσω να είναι πρόεδρος όλων των Περιφερειακών Συμβούλων, εύχομαι ολόψυχα μια καλή χρονιά με υγεία, έμπνευση , αλληλεγγύη και δημιουργικότητα» δήλωσε η κα Μπραΐμη-Μπότση, η οποία, στη μέχρι τώρα θητεία της, δεν έχουν λείψει οι αντεγκλήσεις για τον τρόπο που προεδρεύει.

Στη συνέχεια, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε την οικονομική επιτροπή, η οποία με τον τρόπο που διοικεί η περιφερειακή αρχή, έχει αναδειχθεί ως το πιο αποφασιστικό όργανο.

Τακτικά μέλη από την πλειοψηφία: Παναγιώτα Ναυρόζογλου, Δημήτρης Βαρέλης, Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Ιωάννης Κατέρης και Βασίλης Καλούδης, από τη μειοψηφία:  Γιώργος Ζάψας (Κοινό Ηπειρωτών), Δημήτρης Παππάς (Ορίζοντες Ηπείρου), Δημήτρης Δημητρίου (Ήπειρος Όλον).

Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία: Αναστασία Σίμου-Τάσιου, Χάρης Λαζάνης, Σταυρούλα Τσιάρα, Αχιλλέας Γκούμας, Παναγιώτα Μητροκώστα και από τη μειοψηφία: Αριστείδης Σπέγγος (Κοινό Ηπειρωτών), Σπύρος Ριζόπουλος (Ορίζοντες Ηπείρου), Μαργαρίτα Κιτσανού (Ήπειρος Όλον).

Η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου έγινε διά ζώσης, με τους περιφερειακούς συμβούλους να… μοιράζονται. Άλλοι εντός της αίθουσας του συμβουλίου κι άλλοι εκτός, στον διάδρομο, λόγω των υγειονομικών κανόνων.

Οι παρατάξεις της Αριστεράς απείχαν από την ψηφοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back