Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 9-08-2018, 13:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ακόμα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με τον ανάδοχο που αναδείχτηκε μετά τον σχετικό διαγωνισμό.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες πλημμύρες - Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος - Σήμανση για την οδική ασφάλεια και συναφείς παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν στο Δήμο Ιωαννιτών»

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά παρεμβάσεις σε τμήματα του δικτύου αποχέτευσης των όμβριων υδάτων και του αποστραγγιστικού δικτύου του λεκανοπεδίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκαλούνται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου χωρίζεται στα εξής διακριτά τμήματα: Παρεμβάσεις σε καταβόθρες, οι οποίες αποτελούν μέρος του ευρύτερου αποστραγγιστικού του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, παρεμβάσεις στο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων εντός της πόλης Ιωαννίνων και παρεμβάσεις για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων σε περιοχές εκτός της περιοχής του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων της ΔΕΥΑΙ.

«Ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές δυσκολίες χαιρόμαστε γιατί ένα ακόμα σημαντικό έργο για ολόκληρο τον Δήμο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Με σωστό προγραμματισμό και με βάση τον σχεδιασμό μας, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δημότες των Ιωαννίνων για ποιοτικά έργα ουσίας που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά όλων μας» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Μπέγκας.

Αναλυτικότερα ανά Δημοτική Ενότητα, οι παρεμβάσεις είναι:

 

Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων επί της οδού Μακρυγιάννη, από το ύψος του Γ.Ν. «Χατζηκώστα» έως την οδό Βάρναλη, μήκος περίπου 350μ.

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε οδούς του Κάτω Νεοχωρόπουλου. Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί δίκτυο στην οδό Πελασγών, στην οδό Ζήκου Ρώση, στην οδό Ν. Γλυκή.

Δημοτική Ενότητα Ανατολής

Παρεμβάσεις στην περιοχή των καταβόθρων της Μπάφρας, δηλαδή καθαρισμός του ρέματος και της επιφάνειας των καταβόθρων από τις φυτικές γαίες και κατασκευή περίφραξης περιμετρικά της εν λόγω περιοχής

Επέκταση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων, από και προς τις καταβόθρες.

Δημοτική Ενότητα Περάματος

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Πέραμα, έμπροσθεν παλαιού Δημαρχείου Περάματος.

Κατασκευή τεχνικού, καλυπτόμενου με χυτοσίδηρη εσχάρα, για την παροχέτευση των λιμναζόντων υδάτων στο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων

Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου

Παρεμβάσεις στην περιοχή των καταβόθρων της Πεδινής και της Αμπελιάς

Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας

Παρεμβάσεις που αφορούν την κατασκευή τεχνικών σε διάφορες τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με τις επιτόπου συνθήκες και σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα