Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μία ακόμη σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες

Εικόνα του άρθρου Μία ακόμη σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2021, 16:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μία ακόμη σύλληψη που αφορά τηλεφωνικές απάτες, πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αυτή τη φορά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προχώρησαν χτες το απόγευμα σε σύλληψη αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτες και απόπειρες απάτης.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είχαν προηγηθεί την τελευταία εβδομάδα αναφορές πολιτών από περιοχές της Θεσπρωτίας ότι δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστα άτομα που προσποιούνταν κατά περίπτωση τους αστυνομικούς, εισαγγελείς ή γιατρούς, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά για στενό συγγενικό τους πρόσωπο, είτε για την αποφυγή της ποινικής του δίωξης για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ή για τα έξοδα εγχείρησής του λόγω δήθεν τραυματισμού του σε τροχαίο ατύχημα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών, οι αστυνομικοί καθοδήγησαν κατάλληλα ημεδαπή που είχε δεχθεί αντίστοιχο τηλεφώνημα και, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβαν την κατηγορούμενη τη στιγμή που παραλάμβανε από εκείνη 15.000 ευρώ, ποσό το οποίο αποδόθηκε και πάλι στην ημεδαπή.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, η συλληφθείσα με τους συνεργούς της που πραγματοποιούσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις, εμπλέκονται ακόμη στις ακόλουθες περιπτώσεις: απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από την οποία απέσπασαν χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ και κοσμήματα, και τουλάχιστον 7 απόπειρες απάτης, από τις οποίες προσδοκούσαν συνολικό οικονομικό όφελος 120.000 ευρώ. 

Η συλληφθείσα επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τυχόν συμμετοχή της σε άλλες περιπτώσεις καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών της συνεχίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back