Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια αγωγή 200.000 ευρώ και τα ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας

Εικόνα του άρθρου Μια αγωγή 200.000 ευρώ και τα ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2017, 02:29
ΗΠΕΙΡΟΣ

 Η ιστορία των «αριστούχων» ιδιωτικών ΤΕΕ, που πρακτικά, χωρίς να παρακολουθήσουν μαθήματα και με διαβλητές εξετάσεις έπαιρναν το «20άρι» και διορίζονταν σε διάφορες θέσεις του δημοσίου, είναι ήδη αρκετά παλιά. Ένα κομμάτι της ξεκίνησε από την Άρτα και δύο ιδιωτικάΤΕΕ που τελικά… έκλεισαν, μόλις «φούντωσε» η υπόθεση. 

Το καινούργιο είναι ότι δύοσυνδικαλιστικές ενώσεις, η ΟΙΕΛΕ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η οποία έχεικυνηγήσει (εμμονικά, αρκετές φορές) την υπόθεση και η ΠΟΕΔΗΝ, συγκρούονται σεδικαστικό επίπεδο για ένα λόγο που μοιάζει (και είναι) απίθανος: η ΠΟΕΔΗΝ, τοσυνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων σε δομές υγείας, κατέθεσε αγωγή κατά της ΟΙΕΛΕζητώντας 200.000 ευρώ μάλιστα, για ηθική βλάβη. Στην πράξη, η ΠΟΕΔΗΝ παίρνει τομέρος των εργαζόμενων που αντιπροσωπεύει, θεωρώντας ληγμένη υπόθεση αυτή τωνπαράνομων, όπως προέκυψαν, διορισμών και κατηγορώντας την ΟΙΕΛΕ και τον πρόεδρότης ότι δυσφημούν τον εργασιακό κλάδο.

Η υπόθεση είναι σπάνια  στα χρονικά, αλλά όχι και τόσο παράξενη,ειδικά αν ληφθεί υπόψη η έξαρση του κοινωνικού αυτοματισμού που διανύουμε καιτο γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις γίνονται όλο και περισσότερο κλειστέςομάδες, συμπολιτευτικές ή αντιπολιτευτικές και όχι εργασιακά σωματεία όπως οφείλουννα είναι.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ βρίσκεται εδώ και η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back