Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Μηχανικών Η/Υ Ιωαννίνων το… διαβάζουν

Εικόνα του άρθρου Το Μηχανικών Η/Υ Ιωαννίνων το… διαβάζουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2020, 12:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χάρη στις επιστημονικές δημοσιεύσεις καθηγητών του και την επιρροή τους, το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατατάσσεται ψηλά στον πίνακα του Guide2Research. Συγκεκριμένα, είναι στην 4η θέση στην Ελλάδα.

Παρότι οι κατατάξεις αυτές είναι πάρα πολύ συζητήσιμες για τον τρόπο που καθορίζονται οι όροι και τα κριτήρια, το τμήμα Μηχανικών Η/Υ έχει τέσσερις καθηγητές με βάση έναν ποιοτικό (και σημαντικά λιγότερο ποσοτικό) δείκτη επιστημονικής ποιότητας h-index (περιλαμβάνονται μόνο επιστήμονες με h-index≥40), στις παραπομπές και τον αριθμό εγγραφών στο DBLP που έχουν συγκεντρωθεί έως τις 16 Μαΐου. Για την κατάταξη των ιδρυμάτων δείτε εδώ.

Σε πανελλαδικό επίπεδο περιλαμβάνονται 37 Έλληνες επιστήμονες του τομέα. Το συνολικό άθροισμα των τιμών του h-index αυτών είναι 1863 με τη μέση τιμή να είναι 50,35. Το συνολικό άθροισμα για τις δημοσιεύσεις τους στο DBPL είναι 8417 με τη μέση τιμή  να είναι 227,49.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη των επιστημόνων της Πληροφορικής από τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας μπορείτε να δείτε εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back