ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Θ. Οικονόμου: «Μητσοτάκης ή αλλαγή;»

Εικόνα του άρθρου Θ. Οικονόμου: «Μητσοτάκης ή αλλαγή;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2023, 10:38
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ» - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο νομό Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου, γράφει για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής


Σε λίγες μέρες, στην εκλογική αναμέτρηση της 21 ης Μαΐου, αποφασίζουμε αν θα συνεχισθεί η ίδια άδικη πολιτική της ΝΔ ή θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Θα συνεχιστεί μια πολιτική που έχει οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων, σε διόγκωση του ιδιωτικού χρέους, σε αύξηση των ανισοτήτων, σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα ενισχύσει τα εισοδήματα, θα μειώσει τις τιμές, θα ρυθμίσει τα χρέη, θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος;

Θα συνεχίσουν οι λίγοι και ισχυροί να απολαμβάνουν υπερκέρδη δισεκατομμυρίων σε βάρος των πολλών ή θα γίνουν προτεραιότητα οι ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας;

Θα συνεχίσουν η εκτεταμένη διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις ή θα υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία παντού;

Θα συνεχίσει η Ελλάδα να βρίσκεται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών θεσμών για την παραβίαση του Κράτους Δικαίου ή θα γίνουμε επιτέλους μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα κληθούμε  να απαντήσουμε όλοι οι πολίτες σε λίγες ημέρες.

Επί αυτών των διλημμάτων θα κληθούν να τοποθετηθούν και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει παρουσιάσει το Συμβόλαιο για την Αλλαγή, ένα προοδευτικό σχέδιο 11 σημείων, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ριζοσπαστικό, στον αντίποδα της δεξιάς βαρβαρότητας, μετατρέπει  την ελπίδα σε πολιτική πράξη.

Ένα σχέδιο που συμπυκνώνεται σε 4 μεγάλους στόχους: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο κοινωνικό αποτελεσματικό κράτος. Ένα σχέδιο που μπορεί να αποτελέσει και την προγραμματική βάση πάνω στην οποία θα γίνει η συζήτηση για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης την επόμενη ημέρα.

Στις σημερινές συνθήκες και σε αυτό το πλαίσιο, το μόνο μέτωπο είναι ενάντια στη δεξιά και στις απάνθρωπες πολιτικές της.

Δεν μπορούν να σταθούν  οι ανιστόρητες ταυτίσεις και προσχηματικοί συμψηφισμοί από κανένα.

Έχουμε μονομέτωπο  απέναντι σε αυτόν που ενορχήστρωσε και συγκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών.  

πέναντι σε αυτόν που επιμένει να διατηρεί ψηλά τους άδικους έμμεσους φόρους για να επιδοτεί την αισχροκέρδεια από τα υπερέσοδα, σε αυτόν που επιμένει να μην μειώνει  το ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα.

Από τη μία, έχουμε μια πολιτική που εισήγαγε τις απλήρωτες υπερωρίες και υποβάθμισε την επιθεώρηση εργασίας και από την άλλη ένα πρόγραμμα που προβλέπει κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, ξεπάγωμα των τριετιών και αναβάθμιση της επιθεώρησης εργασίας.

Από τη μία, έχουμε μια πολιτική χιλιάδων πλειστηριασμών και κατασχέσεων και από την άλλη την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επιχείρησης ,της αγροτικής γης.

Από τη μία, έχουμε την αδράνεια του παρελθόντος και την λογική των κρατικοδίαιτων ολιγοπωλιακών συμφερόντων και από την άλλη την οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη  που βασίζεται σε δημόσιες πολιτικές, επέκταση του κοινωνικού κράτους,  ενίσχυση των  υποδομών, παραγωγική ανασυγκρότηση.

Στις 21 Μαΐου έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή που μας αξίζει.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι αυτή που θα βάλει τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη και θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Έχουμε το σχέδιο, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μπορούμε να κάνουμε πράξη την αλλαγή με την δύναμη των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back