πλαισιο πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος ζήτησε τη Δομπόλη για νέο δημαρχείο

Εικόνα του άρθρου Ο δήμαρχος ζήτησε τη Δομπόλη για νέο δημαρχείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2021, 17:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπου τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι χαρά μου αυτή την τόσο συμβολική και ξεχωριστή ημέρα να υποδέχομαι τον πρώτο Εβραίο δήμαρχο στην πατρίδα μας», είπε ο πρωθυπουργός καλοσωρίζοντας τον κ. Ελισάφ. «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Κύριε πρόεδρε είναι ύψιστη τιμή για εμένα και την πόλη και την κοινότητα με όλο αυτό το έργο», απάντησε ο κ. Ελισάφ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις προτεραιότητες του Δήμου Ιωαννιτών,  μεταξύ των οποίων και η συγκέντρωση και συστέγαση όλων των δημοτικών  υπηρεσιών «σε ένα παλιό κτίριο του πανεπιστημίου της πόλης» όπως  αναφέρθηκε. Πρόκειται προφανώς για το παλιό πανεπιστήμιο στη Δομπόλη.  

Στόχος είναι, όπως είπε ο κ. Ελισάφ, αν παραχωρηθεί στο Δήμο, να ανακατασκευαστεί για να γίνει το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Ελισάφ δεν είχε αναφερθεί σε αυτή την προοπτική, στη συζήτηση που έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Παλαιό πανεπιστήμιο, μακρύς ο δρόμος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στα οποία περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι οι οποίοι καταδιώχθηκαν και εξολοθρεύτηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιστορία των ισραηλιτικών κοινοτήτων της Ηπείρου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους επέζησαν της θηριωδίας των Ναζί, ανάμεσά τους και η 97χρονη σήμερα θεία του, Χρυσούλα Ελιασά.

Αντίστοιχα, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε μια δική του οικογενειακή ιστορία: Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του, τον περασμένο Ιούνιο, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, στην Ιερουσαλήμ, όπου στις πλάκες των Δίκαιων των Εθνών βρίσκεται χαραγμένο και το όνομα της Ευαγγελίας Γεωργιάδου, αδελφής της γιαγιάς του πρωθυπουργού, ως μια από τις Ελληνίδες που διέσωσαν Εβραίους.

Φέτος, η Ελλάδα αναλαμβάνει για πρώτη φορά την Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης συγχάρηκε τον κ. Ελισάφ για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η έξαρση του ιού από τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3