ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μηνύματα προς βορρά και ανατολή...

Εικόνα του άρθρου Μηνύματα προς βορρά και ανατολή...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2018, 17:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση και ο κύριος κορμός εκδηλώσεων για τα 105α «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κ. Παυλόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία να ανέβει και στο «εκθέσιμο» Leopard στο Ρολόι, το οποίο έχει φέρει η VIII Μεραρχία.

Στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων έχει προσλάβει μέσα στο χρόνο ςθνικές διαστάσεις, τόσο λόγω των ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης όσο και λόγω των συμβολισμών που εκπέμπει, διαχρονικώς, για το λαό μας και το έθνος μας». Συμπλήρωσε, απευθυνόμενος προς γείτονες, βόρειους και ανατολικούς, ότι «ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σε θέση ν’ αποδείξουν, ανά πάσα στιγμή, ότι η Ελλάδα είναι ήρεμη δύναμη, η οποία σέβεται τους φίλους της αλλά ουδέποτε φοβήθηκε τους εχθρούς της». Τέλος, είπε ότι όσο οι Έλληνες είναι ενωμένοι πετυχαίνουν «έπη απελευθέρωσης» όπως των Ιωαννίνων, «ενώ χρόνια αργότερα, ο διχασμός οδήγησε σε εθνικών διαστάσεων καταστροφή».  

Στην προσφώνησή του ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, είπε μεταξύ άλλων: « Για να πάμε μπροστά   χρειάζεται, ηγεσία και πολίτες που να διακατέχονται από  σύμπνοια, ενότητα, αποφασιστικότητα, φιλοπατρία, εθελοντισμό, αλληλεγγύη». Αναφέρθηκε και πάλι στην «μάχη του παραγωγικού τομέα», ειδικά στην Ήπειρο, ανατρέχοντας σε διάφορες δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και ειδικότερα, στο πρόγραμμα για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων. «Είναι σημαντικό για τον πολιτισμό μας, αλλά αποτελεί  παρακαταθήκη για τον Ελληνισμό και απαντά στους παραχαράκτες της ιστορίας. Τα αρχαία θέατρα ‘μιλάνε’ από μόνα τους για το παρελθόν της Ηπείρου».  Επάνω σε αυτή τη δράση ο κ. Καχριμάνης προσπάθησε να στηρίξει το επιχείρημα της ελληνικότητας, για να φτάσει στη θυσία των Μπιζανομάχων και στο σήμερα. «Εμείς καλούμαστε σήμερα, χωρίς να  θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας, να συμβάλλουμε  ώστε η Ελλάδα να μεγαλώσει  αναπτυξιακά.  

Να κρατήσει τους νέους στον τόπο τους, να τους δώσει τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον» είπε, αναφερόμενος επίσης σε «ελληνόφωνο και βλαχόφωνο ελληνισμό» στον οποίο «πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο το ελληνικό κράτος».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back