Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μηνύματα για μια καλύτερη χρονιά

Εικόνα του άρθρου Μηνύματα για μια καλύτερη χρονιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2020, 16:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα μηνύματά τους, περιφερειάρχης Ηπείρου και δήμαρχος Ιωαννίνων, εύχονται βασικά μια καλύτερη χρονιά, με υγεία.

«Σταδιακά η πανδημία υποχωρεί. Αν όλοι προσέξουμε, η αισιοδοξία που υπάρχει με την έναρξη των εμβολιασμών, θα μετατραπεί σε θετικά αποτελέσματα. Θα μπορέσουμε επιτέλους να ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας» αναφέρει ο Αλέκος Καχριμάνης και προσθέτει ότι «τα ‘τραύματα’ που άνοιξαν στην κοινωνία θα χρειαστεί χρόνος για να επουλωθούν. Σε αυτό πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας. Να δείχνουμε συνεχώς έμπρακτα την  αλληλεγγύη μας προς κάθε πάσχοντα, προς κάθε συμπολίτη μας ο οποίος δίνει μάχη για την  επιβίωσή του».

Κάνει αναφορά στις δράσεις της Περιφέρειας, ειδικά στο θέμα της πανδημίας, αλλά και στους απόδημους Ηπειρώτες.

Ο Μωυσής Ελισάφ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ήδη στη σχεδόν αξημέρωτη νύχτα του 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού αρχίζει να ροδίζει απόμακρα η ελπίδα του 2021 εξαιτίας του  εμβολίου. Μόνο που αυτή τη φορά η ελπίδα έρχεται  πράγματι και πάλι χωριστά στον καθένα. Είναι όμως ταυτόχρονα  μεστή ανθρωπιστικών δεσμεύσεων:  Δεν ξεκινάει πρώτα από τη σωτηρία των εχόντων και κατεχόντων. Ιεραρχεί τις ανάγκες και αρχίζει από εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο».

Συμπληρώνει δε ότι το περιεχόμενο «μιας πραγματικής ελπίδας», είναι «να ενσαρκώσουμε τον πανανθρώπινο λόγο των ημερών σε πράξη. Και να πειστούμε, αλλά και να πείσουμε, ότι στη διευρυμένη αυτή σχεδόν πλανητική συνύπαρξη η ατομική σωτηρία, όπως και η ατομική ελευθερία, μπορεί να αποκτηθεί μόνον με το τίμημα της σωτηρίας και της ελευθερίας όλων των άλλων». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back