Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μην «ψάχνετε» την τράπεζά σας στο ίντερνετ

Εικόνα του άρθρου Μην «ψάχνετε» την τράπεζά σας στο ίντερνετ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2022, 17:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών του ίντερνετ, «μπαίνει» στον ιστό με τον εξής τρόπο: αντί να πληκτρολογήσει απευθείας το σύνδεσμο της σελίδας που επιθυμεί ή να πάει από τον «σελιδοδείκτη» που έχει κρατήσει στον φυλλομετρητή του, κάνει αναζήτηση.

Ψάχνει π.χ. «Τράπεζα Πειραιώς winbanking» και πατάει τον πρώτο σύνδεσμο που του επιστρέφει η αναζήτηση.

Μην το κάνετε. Είναι και λάθος χρήση του διαδικτύου γενικότερα, και επικίνδυνη.

Πολύ επικίνδυνη πλέον, για τον εξής λόγο:

Συνήθως, η google (καθώς και άλλες μηχανές αναζήτησης) αναφέρουν πρώτο αποτέλεσμα αναζήτησης, κάποια σελίδα που διαφημίζεται. Το πιο πρόσφατο κόλπο των επιτήδειων που θέλουν να μπούνε άκοπα στον λογαριασμό σας, είναι να φτιάχνουν με έξυπνο τρόπο, μια διαφήμιση, η οποία «κερδίζει» στους πλειστηριασμούς τοποθέτησης (έτσι περίπου δουλεύει η google πχ) και βγάζει το σύνδεσμό τους πάνω από όλους.

Αυτός ο σύνδεσμος είναι φαινομενικά αυτό που ζητάτε: η τράπεζά σας. Ωστόσο, αν το προσέξετε λίγο καλύτερα θα βρείτε κάποια ατέλεια, που μαρτυράει και την απάτη. Επίσης, ένας γενικός κανόνας είναι ο εξής: οι περισσότερες τράπεζες δίνουν ένα σωρό λεφτά για την τοποθέτηση μπάνερ σε αθηναϊκά κατά βάση, ΜΜΕ και δεν διαφημίζουν τη διαδικτυακή τραπεζική τους. Οπότε, μια χορηγούμενη τοποθέτηση τέτοιου συνδέσμου, δεν είναι αυτό που νομίζετε…

Αν πέσατε στην παγίδα, τότε πρέπει να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να γλιτώσετε από «αφαίμαξη». Γενικά οι τράπεζες αυτές τις ημέρες, ενημερώνουν τους χρήστες-τριες να μην κάνουν αναζήτηση, αλλά να μπαίνουν απευθείας από τους συνδέσμους που υποδεικνύουν οι ίδιες, στα μηνύματά τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back