Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μήδεια» του Παζολίνι με τη Μαρία Κάλλας

Εικόνα του άρθρου «Μήδεια» του Παζολίνι με τη Μαρία Κάλλας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2020, 22:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To κινηματογραφικό αφιέρωμα στην αρχαία τραγωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών κλείνει με την προβολή της ταινίας του Πιερ Πάολο Παζολίνι «Μήδεια» με τη Μαρία Κάλλας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, με ελεύθερη είσοδο.

Η υπόθεση: Ο Ιάσονας επιστρέφει από την Aργοναυτική Eκστρατεία έχοντας το Χρυσόμαλλο Δέρας κι είναι έτοιμος να παντρευτεί την Γλαύκη, κόρη του Κρέοντα. Κάνοντας, όμως αυτό, εγκαταλείπει τη σύζυγό του τη Μήδεια, που υποφέρει, και που είναι επίσης και η μητέρα των δύο παιδιών του. Όταν ο βασιλιάς εξορίζει τη Μήδεια, εκείνη καταστρώνει ένα δόλιο σχέδιο εκδίκησης.

«Ο Παζολίνι μένοντας πιστός στο μύθο γυρίζει το μεγαλύτερο μέρος της  ταινίας στην Καππαδοκία, ενώ την πλαισιώνει μουσικά με ακούσματα ιρανικής μουσικής, παραδοσιακής ιαπωνικής μουσικής και άλλα παραδοσιακά κομμάτια από μουσικές του κόσμου τονίζοντας, έτσι, την πρωτόγονη φύση των ανθρώπων της Μήδειας μέσα από  ιεροτελεστίες και ανθρωποθυσίες» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το φιλμ έμελλε να είναι η μοναδική κινηματογραφική εμφάνιση της επιβλητικής ελληνίδας ντίβας Μαρίας Κάλλας στον ομώνυμο ρόλο.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3