Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέτωπο δράσης: Πού κολλάει και πού… όχι;

Εικόνα του άρθρου Μέτωπο δράσης: Πού κολλάει και πού… όχι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2020, 15:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αυτοδιοικητική παράταξη Μέτωπο Δράσης με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την «προσπάθεια αναστροφής της πραγματικότητας σε σχέση με τις ευθύνες για την εξάπλωση του κορονοϊού» και σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μάθαμε ότι ο κορονοϊός κολλάει μετά τις 12 σε μέσα συγκοινωνίας (που σταματάνε), καφέ-εστιατόρια (που κλείνουν) και περίπτερα (που σε λίγο, μ’ αυτά και μ’ αυτά, θα κλείσουν μια και καλή). Δεν κολλάει στις εκκλησίες, αλλά – τι περίεργος ιός; - κολλάει στα σχολεία που κάνουν καταλήψεις, κολλάει στις διαδηλώσεις, στα θέατρα, τις συναυλίες και τις πλατείες, όπου δεν είναι παρών ο Μπακογιάννης. Στα υπουργεία κολλάει; Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος μήπως δεν; Σίγουρα υπάρχουν κρούσματα, αλλά δεν βγαίνει σχεδόν τίποτε προς τα έξω. Σε μια περίπτωση μάλιστα, απλά έδιωξαν όσους υπαλλήλους ήταν προς την μεριά του διαδρόμου, που ήταν το γραφείο του κρούσματος, ενώ οι υπόλοιποι δούλευαν κανονικά».

Ειδικά για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, το Μέτωπο Δράσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρά τις αντιδράσεις, «αυτά τα παιδιά, διασώζοντας και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας, ακόμα κι εκεί που σταμάτησαν, πάλεψαν, όρθωσαν το ανάστημά τους. Δεν ηττήθηκαν – αυτό θα γινόταν, αν είχαν σκύψει το κεφάλι αδιαμαρτύρητα – απλά προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, για να επανέρθουν σαν νικητές».

Καλεί σε συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα τους.

Καταγγέλλει το δήμαρχο Μ. Ελισάφ και τον περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη και διερωτάται:

«Θα μπορούσε άραγε να μας πει ο καθηγητής Παθολογίας, αν έχει υπ’ όψιν του ότι τα υπάρχοντα κρούσματα στα σχολεία είναι από την τάξη και όχι – ακόμη τουλάχιστον – από τις καταλήψεις. Ξέρει ή όχι ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης; Γνωρίζει ή αποκρύπτει, ότι  συγχρωτισμός στους χώρους εργασίας, αποτελεί εστία υπερμετάδοσης; Πιστεύει ότι τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία είναι επαρκή (τεστ, ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, προσλήψεις); Σε ποιες ακριβώς ενέργειες προάσπισης της δημόσιας υγείας έχουν προχωρήσει αυτοί οι τοπικοί άρχοντές πέρα από το να κουνούν το δάχτυλο στους μαθητές και στο πλατύ-αντιφασιστικό δημοκρατικό κίνημα;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back