ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα μετά τις γιορτές

Εικόνα του άρθρου Μέτρα μετά τις γιορτές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2021, 15:20
ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο για rapid tests παντού απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επιβεβαίωσε την απόρριψη των εισηγήσεων της αρμόδιας επιτροπής, λέγοντας ότι ουσιαστικά, νέα μέτρα θα ληφθούν μετά τις γιορτές.

 «Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους. Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, θα υπάρχει πρόσβαση σε 3 δωρεάν τεστ συνολικά, μέσα στις γιορτές. Το πρώτο από τα αρχικά δύο έχει χορηγηθεί ήδη στους περισσότερους-ες και το επόμενο, θα γινόταν διαθέσιμο μετά την Πρωτοχρονιά. Αναμένεται φυσικά η διοικητική εφαρμογή του μέτρου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.   

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση», προετοιμάζοντας για μια μερική επιστροφή σε μέρες καραντίνας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back