ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μεσάνυχτα Πέμπτης το «Φεγγάρι του Λύκου»

Εικόνα του άρθρου Μεσάνυχτα Πέμπτης το «Φεγγάρι του Λύκου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2024, 21:58
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η πρώτη πανσέληνος του έτους, γνωστή ως Φεγγάρι του Λύκου, θα εμφανιστεί θα ανατείλει στον ουρανό το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2024.

Δεν χρειάζονται ειδικά μέσα για να δείτε την πανσέληνο. Η NASA λέει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βγείτε έξω και να κοιτάξετε τον ουρανό. Ένα τηλεσκόπιο ή κιάλια θα μεγεθύνουν το φεγγάρι και θα αποσαφηνίσουν τις λεπτομέρειες στην επιφάνειά του. Ελέγξτε τις τοπικές προβλέψεις για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πόσο καθαρός θα είναι ο νυχτερινός ουρανός.

Τα ονόματα της πανσελήνου βασίζονται στις εποχές, στις ιστορικές καλλιέργειες και στη συμπεριφορά των ζώων. Πιστεύεται ότι το παρατσούκλι Wolf Moon για την πανσέληνο αυτού του μήνα προέκυψε επειδή οι λύκοι ακούγονταν συχνά να ουρλιάζουν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Old Farmer's Almanac. 

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου είναι επίσης γνωστή ως κεντρική σελήνη, επειδή σηματοδοτεί περίπου το μέσο της ψυχρής περιόδου. Άλλες παραδοσιακές ονομασίες για την πανσέληνο του Ιανουαρίου είναι «Κρύο Φεγγάρι», «Φεγγάρι του Πάγου» και «Σκληρό Φεγγάρι».

Η πανσέληνος του επόμενου μήνα, η οποία ονομάζεται Σελήνη του Χιονιού, θα φτάσει στο μέγιστο της φωτεινότητας στις 24 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί η Σελήνη του Σκουληκιού, η οποία θα κορυφωθεί στις 25 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από CBC News. Φωτογραφία: NASA/Aubrey Gemignani

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back